Postitus
Postitas dixie » 08 Mai 2008 11:00
Rahu, ainult rahu, ütles Karlsson katuselt.
pimeloomale - tänud õnge eest, lugesin lisaks KÜ seadusele ka MTÜ seaduse läbi, rohkemat pole jõudnud. Loodan, et sain siiski piisavalt hästi aru sellest, mis on üldkoosolek, mis on juhatus ja kes on ühistu liige. Vastupidiselt enamuse ühistute probleemile leida kedagi juhatusse, oli meil vastupidine probleem - kõik on väga hakkajad ja teotahtelised, kelle peale ikka näidata, et vot sina ei saa...
Ja roheline tegi väga hästi selgeks, kuidas see asi siis vormiliselt välja näeks. Sest niipalju kui ma aru olen saanud, siis kõik, mis pole keelatud, peaks olema lubatud. Iseküsimus oli, kui mõttekas selline lahendus just on...
Valgele tänud seaduste lahtikirjutamise eest. Sain selgema pildi.
Võiks veel vaielda selle üle, kas kaasomanikke saaks põhikirjas ka ühistu liikmete hulka arvata või ei. Ma tean küll, mis KÜS ütleb. Asi on lihtsalt minu õiglustundes. Kui näiteks kujutada ette, et korter pärandati õele ja vennale. Siis, miks kuradi pärast peaks ainult ühel neist õigus olema maja-asjade üle otsustamiseks... Aga see selleks. Mina pole pädev sellel teemal sõna võtma tegelikult üldse.
Mis aga meie pisikesse ühistusse puutub, siis ilmselt saame omale 3-liikmelise juhatuse, nagu ka Heino soovitas.
Tänud kõigile põneva arutelu eest!