Raamatupidaja kontroll
Moderaator:Heino
Mina tegin kü raamatupidamist ja tegin valmis aastaaruande. Aasta aruande juurde kuulub revisjoni komisjoni otsus. Minu töö kontrollimiseks on ühistu liige leidnud teise raamatupidaja. Ühistu esimehe käes on aastaaruanne ja nüüd nõutakse minu käest pearaamatut. Mina ütlesin, et soovin viibida juures kui minu aruannet kontrollitakse. Minul on õigus, et viibin juures. Ühistu esinaine vastas selle peale, et minuga on võimatu asju ajada. Minul on ka temaga võimatu asju ajada, sest ta ei saa kaasaegsest raamatupidamisest aru. Kui ma selle tegemise enda kanda võttsin, siis oli kü raamatupidamist peetud kassapõhiselt. Nägin vaeva ja tegin ümber tekkepõhiseks. Lisaks saan selle eest ainult 750 EEK. Ise muretsesin programmi ja kulutan oma arvutit kui ka oma elektrit. Kas keegi oskaks nõu anda kuidas edasi toimida-mu mõistus on otsas
Re: Raamatupidaja kontroll
Raamatupidamise eest vastutab juhatus ja kui ta on selleks võtnud teenuspakkuja ehk ostab sinu käest raamatupidamisteenust, siis on teil ju leping, mis paneb paika kuidas ja mismoodi asjad käivad. See on täiesti
loomulik, et juhatusel peavad olema kõik raamatupidamise materjalid: pearaamat, päevaraamat, jne jne. Raamatupidamise korras hoidmine on juhatuse otsene kohustus.
Samas ei ole see, mis kirjeldad revisjon. Revident kontrollib juhatuse tegevust ja annab aru üldkoosolekule, mitte juhatusele. Vajadusel teeb revident juhatusele ettekirjutusi ja kui juhatus probleeme ei lahenda, siis kutsub revident kokku üldkoosoleku.
loomulik, et juhatusel peavad olema kõik raamatupidamise materjalid: pearaamat, päevaraamat, jne jne. Raamatupidamise korras hoidmine on juhatuse otsene kohustus.
Samas ei ole see, mis kirjeldad revisjon. Revident kontrollib juhatuse tegevust ja annab aru üldkoosolekule, mitte juhatusele. Vajadusel teeb revident juhatusele ettekirjutusi ja kui juhatus probleeme ei lahenda, siis kutsub revident kokku üldkoosoleku.
Viimati muutis k24, 27 Mär 2009 13:15, muudetud 1 kord kokku.
mida see numbritele juurde annab, kui sa kontrollimisel juures oled? Minu meelest mitte midagi.
Saan aru, et internet on olemas ja teed raamatupidamist programmis. Milles siis küsimus kõik vajalikud aruanded pdf-i panna ja juhatusele meili teel saata. Las uurivad palju tahavad. Loomulikult võiks juhatusest vähemalt keegigi aru saada, mis bilansiridadel kirjas. Lõppude lõpuks juhatus vastutab raamatupidamise õigsuse eest ja võib lasta seda ükskõik kellel kontrollida, et õigsuses kindel olla.
Ma küll ei solvuks, kui mu töö keegi teine üle kontrolliks. Vigu võib ju kõigil esineda, parem need üheskoos parandada, kui üldse on mida parandada.
Ma küll ei solvuks, kui mu töö keegi teine üle kontrolliks. Vigu võib ju kõigil esineda, parem need üheskoos parandada, kui üldse on mida parandada.
k24 kirjutas:Raamatupidamise eest vastutab juhatus ja kui ta on selleks võtnud teenuspakkuja ehk ostab sinu käest raamatupidamisteenust, siis on teil ju leping, mis paneb paika kuidas ja mismoodi asjad käivad. See on täiesti
vastus kirjale K24 Ma ei ole teenuse pakkuja antud KÜ-le.Mulle õeldi, kui võtsin sellevastu, et töölepinguga-siiani pole ma seda näinud. Juhatus ei ole isegi suutnud minuga kokkuleppele saada,sest olen korduvalt juhtinud tähelepanu töölepingu puudumisele ja ka tasustamisele. Minu meelest revidendi valib juhatus.Kogu asja juures hämmastab mind, et mulle ei saada selle raamatupidaja nime nad õelda
MTÜS § 34 lõige 1: Üldkoosolek teostab järelevalvet teiste organite tegevuse üle. Selle ülesande täitmiseks võib üldkoosolek määrata revisjoni või audiitorkontrolli.
Kui sul ei ole lepingut, siis tekib üldse küsimus, et mis alusel töötad. TLS § 28 järgi peab sinu tööleping olema kirjalik. Teed raamatupidamist, aga selliseid elementaarseid asju ei tea ? Mis alusel oma palgast makse arvestad ja deklareeid, kui lepingut ei ole ? Istuge juhatusega maha ja vajadusel minge koos mõne juristi jutule, et need asjad ilusti paika panna.
Kui sul ei ole lepingut, siis tekib üldse küsimus, et mis alusel töötad. TLS § 28 järgi peab sinu tööleping olema kirjalik. Teed raamatupidamist, aga selliseid elementaarseid asju ei tea ? Mis alusel oma palgast makse arvestad ja deklareeid, kui lepingut ei ole ? Istuge juhatusega maha ja vajadusel minge koos mõne juristi jutule, et need asjad ilusti paika panna.
Viimati muutis k24, 27 Mär 2009 16:06, muudetud 2 korda kokku.
Oled teenuse pakkuja või mitte, see on sõnademäng. Teed ju KÜ-le raamatupidamist ja nagu ma aaru saan, siis töölepinguga. Tähendab töötad Kü-s raamatupidajana. Loe Töölepingu seadust ja saad teada, et ka suuline leping on leping.kyllivana kirjutas:vastus kirjale K24 Ma ei ole teenuse pakkuja antud KÜ-le.Mulle õeldi, kui võtsin sellevastu, et töölepinguga-siiani pole ma seda näinud. Juhatus ei ole isegi suutnud minuga kokkuleppele saada,sest olen korduvalt juhtinud tähelepanu töölepingu puudumisele ja ka tasustamisele. Minu meelest revidendi valib juhatus.Kogu asja juures hämmastab mind, et mulle ei saada selle raamatupidaja nime nad õelda
Kui revident kontrollib sind, kui KÜ palgal olevat raamatupidajat, juhatuse huvides, siis valib revidendi juhatus. Kui revident kontrollib juhatuse tegevust ja seal hulgas siis ka raamatupidamist ühistu huvides, siis valib revidendi üldkoosolek.
Ei, TLS § 28 järgi peab see konkreetne leing olema kirjalik.pimeloom kirjutas:....Loe Töölepingu seadust ja saad teada, et ka suuline leping on leping.
Ei, see ei ole revisjon vaid sisekontroll või lihtsalt juhatuse poolne kontroll ehk igapäevane töökoustus. KÜ puhul on revisjon selgelt määratletud mõiste ja see on üldkoosoleku poolt tehtav kontroll juhatuse tegevuse üle.pimeloom kirjutas: Kui revident kontrollib sind, kui KÜ palgal olevat raamatupidajat, juhatuse huvides, siis valib revidendi juhatus.
See, kes kotrollib ei ole revident, vaid teine raamatupidaja-kelle nime ei avalikustata mulle ,revident on hoopis teine inimene, Töölepingu kohapealt niipalju, et see pidavat olemas olema aga mulle ei ole näidatud -olen seda korduvalt küsinud. Kui ühistu esinaine on nii saamatu siis mina ei jõua ka tema taga kogu aeg käia ja küsida töölepingut.
kuule kyllivana, ma ei taha hästi uskuda, et oled kaasaegne raamatupidaja, kui sa ei tea ega tunne elementaarset seadusandlust ja oled olnud nõus töötama lepingu alusel, mida sa pole näinud ning ei tee vahet revidendi ja sisekontrolli vahel. See on ju kehtetu leping, kui sa pole sinna alla kirjutanud?
Austet k24. TLS §28 on kaks lõiget ja teine lõige kõlab nii:Ei, TLS § 28 järgi peab see konkreetne leing olema kirjalik.
2) Tegelikult tööle lubamine tööandja poolt on võrdsustatud töölepingu sõlmimisega, sõltumata töölepingu vormistamisest. Sel juhul vormistatakse tööleping kirjalikult tingimustel, mida tegelikult kohaldati. Kui tegelikud tingimused olid töötaja jaoks halvemad seaduses, haldusaktis või kollektiivlepingus ettenähtust, kohaldatakse vastavat seadust, haldusakti või kollektiivlepingut
Vabandust, mõiste revident kasutamine ei olnud minu postituses kahtlemata õigeim võimalus. Mõte jääb ikka samaks.Ei, see ei ole revisjon vaid sisekontroll või lihtsalt juhatuse poolne kontroll ehk igapäevane töökoustus. KÜ puhul on revisjon selgelt määratletud mõiste ja see on üldkoosoleku poolt tehtav kontroll juhatuse tegevuse üle.
Kas see peaks tähendama, et antud TL ei pea kirjalik olema ? Kahjuks ei ole see nii. Arvatavasti pead silmas vastutuse teemat ehk küsimust õigustest-kohustustest, kui tehakse suulise kokkuleppe alusel tööd, aga lepingut ei ole kirjalikult vormistatud. Sellega peaks tõesti nii olema, et kirjaliku lepingu puudumine ei tähenda õigussuhte puudumist, aga see on juba hoopis teine teema.pimeloom kirjutas:... Tegelikult tööle lubamine tööandja poolt on võrdsustatud töölepingu sõlmimisega, sõltumata töölepingu vormistamisest. ...
Ei, loomulikult peavad kõik töölepingud olema kirjalikud. Ma pidasin oma jutuga silmas rohkem kyllivana seda kurtmist:
Aga jah, eks see ole rohkem vastutuse teema. Samas, kui sellele kyllivana jutule rohkem mõelda, siis on ju kirjaliku töölepingu koostamine pea võimatu. Kui ta ei ole ühistu juhatusega või juhatus temaga suutnud töölepingu tingimustes kokkuleppele jõuda.et töölepinguga-siiani pole ma seda näinud. Juhatus ei ole isegi suutnud minuga kokkuleppele saada,sest olen korduvalt juhtinud tähelepanu töölepingu puudumisele
Tavaline tööleping? Kõik maksud maha?See oleneb ju ka lepingust, kuidas maksud lähevad. Kõik töövahendid ühistult? Puhkuserahad ja hüvitised?
Einoh, kui sa sellise olukorraga rahul oled, siis muidugi. Ma lõpetaks päevapealt igasuguse jama, enne kui asjad pole selged. Ja nemad veel kontrollivad...
Einoh, kui sa sellise olukorraga rahul oled, siis muidugi. Ma lõpetaks päevapealt igasuguse jama, enne kui asjad pole selged. Ja nemad veel kontrollivad...
Taaskord pean oma rumalust välja näitama ja küsima austet sirtsult mõned täpsustavad küsimused:sirts kirjutas:Tavaline tööleping? Kõik maksud maha?See oleneb ju ka lepingust, kuidas maksud lähevad. Kõik töövahendid ühistult? Puhkuserahad ja hüvitised?
1. Milline on mittetavaline või siis eriline tööleping?
2. Millise töölepinguga ei pea kõike makse maksma?
3. Mismoodi oleneb maksude maksmine lepingust?
4. Hüvitised. Mis need on?
Ja kuna kyllivana on töövõtja, siis ootaks vastuseid just töövõtja poolt vaadatuna.
Oh jumal küll. Tead, pimeloom, uuri ise, nagu sa ka teistele soovitad. Ka selles portaalis failide all on selle kohta ühtteist. Sellekohase loengu pidamine läheks siin pikale.
Pole siin jumalat kuskil. Tööleping töövõtja ja tööandja vahel sõlmitakse vastavalt Eesti Vabariigi töölepingu seadusele. Seda olen ma piisavalt lugenud. Tulumaksu makstakse vastavalt Tulumaksuseadusele ja sotsiaalmaksu vastavalt Sotsiaalmaksuseadusele. Neid olen ma ka lugenud. Nendest seadustest ei ole leidnud mina võimalust sõlmida mittetavalist töölepingut ja nendest seadustest ei ole ma leidnud võimalust kuidas töötada töölepinguga ja mitte maksta kõiki makse. Isegi töövõtuleping, mis sõlmitakse Võlaigusseaduse alusel, ei vabasta maksude tasumisest.sirts kirjutas:Oh jumal küll. Tead, pimeloom, uuri ise, nagu sa ka teistele soovitad. Ka selles portaalis failide all on selle kohta ühtteist. Sellekohase loengu pidamine läheks siin pikale.
Loengu pidamist sinu poolt ma ei soovinudki. Piisanuks ka ühelauselistest vastustest.
Ja mis minu soovitustesse puutub siis mina olen tavaliselt soovitanud seadusi lugeda. Mitte ei mäleta, et ma kellelegi uurimist soovitanud oleks.
Tere talv! Nii rumal ei või üks raamatupidaja olla. Millisesse veergu TSD-l Su palk märgitakse? Kes üldse TSD vormistab? Tee siis ise see leping valmis, raamatupidaja peaks seda oskama teha. Teisest küljest on ebanormaalne ja lausa majanduslikult kahjulik pidada ühel KÜ-l raamatupidajat tööl töölepinguga. Õigem oleks vormistada KÄSUNDUSLEPING. Põhitöökohaks ei kõlba KÜ raamatupidamise koht mitte üks raas.kyllivana kirjutas:töölepingut mul pole, palka makstake töötasuna
Aktiva lehel on dokumendinäidiste all isegi raamatupidamisteenuse osutamise lepingu NÄIDIS http://www.aktiva.ee/13631/Dokumendi-_j ... 641cc20ab1
Lepingunäidiseid võib alati täiendada. Ei pea käima vaid FIE kohta. Eraisiku puhul võib lepingusse kirjutada, et tööandja arvestab ja maksab kõik töötasuga seotud maksud.