Kas uurite firma tausta?
Moderaator:Heino
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Küsimus lihtsalt huvist.
Kas uurite ka haldusfirmade tausta, raamatupidamist jne. kui sõlmite teenus lepinguid teatud firmageda või käitute vastavalt sisetundele.
Kas uurite ka haldusfirmade tausta, raamatupidamist jne. kui sõlmite teenus lepinguid teatud firmageda või käitute vastavalt sisetundele.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Re: Kas uurite firma tausta?
Mina uurisin internetist küll.
Ise arvan, et selgusele lähemle jõuab siis, kui antud firm klientidega suhtled.
Ise arvan, et selgusele lähemle jõuab siis, kui antud firm klientidega suhtled.
Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)
Jah, ikka uurime. Internetist ja vaatame tehtudi töid. Aga mitte nii, et jääd lootma piltidele internetis, mida serveeritakse enda tehtud tööde pähe, vaid lased konkreetselt anda aadresseid ja kui võimalik, siis lähed kohale, vaatad ja räägid. Inimestega ka, mitte ainult ühistujuhtidega.
Paraku head tegijad end eriti kusagil ei reklaami. Nende kuulsus käibki nagu rahvaluule suust suhu ja on sageli parim garantii.
Paraku head tegijad end eriti kusagil ei reklaami. Nende kuulsus käibki nagu rahvaluule suust suhu ja on sageli parim garantii.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Aga mis siis saab määravaks? Hind, "külajutud", soovitused vms.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Kombinatsioon kõigest. Iga üks meist kasutab samu fakte otsustamisel, kuid erinevatel inimestel on faktid erineva kaaluga. see mõjutab otsustamist.
Njah, kui raha on vähe, siis on tähtis ka hind. Peab ütlema, et kui oled n.-ö uuringud ära toimetanud ja hakkad hindu vaatama, siis võib tõepoolest otsustavaks saada hind ning see, mida oled ise oma silmaga näinud ja oled veendunud, et on hästi tehtud.
Ega keegi ei saa garanteerida tegelikult ju ka seda, et sulle tehakse sama kvaliteediga. Võimalik, et oma tuttavale tehakse paremini, kui näiteks mulle, kellele tuttav tuttava üles kiidab.
Ehk siis lõpuks valid tõesti intuitsiooni ja mulje järgi, mille jätab sulle see firma esindaja, kellega suhtled.
Valin hetkel trepikodade remontijat ja üks firma neljast, kes kohapeal objekti üle vaatamas käis, jättis teistest tunduvalt asjatundlikuma mulje. Üldjuhul soovitavad nad aga täiesti erinevaid töövõtteid, vahendeid ja meetodeid. Mis ühele paistab, et on kui käkitegu, selle kohta ütleb teine, et nii ei saa korralikku tulemust jne. Ole siis hiromant ja tee õige valik. Eriti kui ise pole just asjatundja.
Mul on muidugi peres oma ehituse asjatundja, keda võin usaldada ja kes siis aitab pakkumistest teha valikut. Tema sõna ongi tihtilugu määrav.
Ega keegi ei saa garanteerida tegelikult ju ka seda, et sulle tehakse sama kvaliteediga. Võimalik, et oma tuttavale tehakse paremini, kui näiteks mulle, kellele tuttav tuttava üles kiidab.
Ehk siis lõpuks valid tõesti intuitsiooni ja mulje järgi, mille jätab sulle see firma esindaja, kellega suhtled.
Valin hetkel trepikodade remontijat ja üks firma neljast, kes kohapeal objekti üle vaatamas käis, jättis teistest tunduvalt asjatundlikuma mulje. Üldjuhul soovitavad nad aga täiesti erinevaid töövõtteid, vahendeid ja meetodeid. Mis ühele paistab, et on kui käkitegu, selle kohta ütleb teine, et nii ei saa korralikku tulemust jne. Ole siis hiromant ja tee õige valik. Eriti kui ise pole just asjatundja.
Mul on muidugi peres oma ehituse asjatundja, keda võin usaldada ja kes siis aitab pakkumistest teha valikut. Tema sõna ongi tihtilugu määrav.
No see on nüüd üks loterii küll, jah. Muidugi uurin tausta, arvamusi firma kohta jne. Siis tulevad nad kohale, et hinnapakkumist teha. Nendest meestest ja käitumisest saad sellise "panjuhhi", vot ei leia eesti keeles vastet. Mul ühe väga tuntud ja end laialt reklaamiva firma projektijuht magas esmaspäeva hommikuse kohtumise sisse. Kui ükskord temaga kohtusin, siis oli kõik selge: tõeline peoloom, nägi välja nagu noor Elvis. Jooksis trepikojad läbi, ei mõõtnud midagi ja saatis hinnapakkumise.... ühest m2 sai 6m2 jne. Aitähh! Samas võib seal firmas olla ka normaalseid nn. projektijuhte ja reatöötajad võivad olla täitsa tublid.
Sai valitud firma, kes veetis trepikodades ligi tunni, mõõtis ja arutas majaga ja tegi hinnapakkumise väga üksikasjaliku ja valikuvõimalustega.
NB! haldusfirmalt ei saanud me ÜHTEGI hinnapakkumist.
AGA, see brigaad, kes kohale saabus ...... olen sellest juba kirjutanud. Pean firma direktori süüks, et ta ei nõua ja ei kontrolli. Alles kui maja karjub appi, tuleb kohale ja imestab, et ahsoo, te soovite, et struktuurkrohv oleks ühtlane ja ühesuguse mustriga kõikidel seintel. Pole probleem, aga käkk on juba kokku keeratud.
Üks pool on maksumus ja teine ikka tegelikud tegijad ja nendest ei tea me midagi.
Olgu siis ehitusfirma või haldusfirma, alul on jutt kut sulavõi, tegelik elu on midagi muud.
Sai valitud firma, kes veetis trepikodades ligi tunni, mõõtis ja arutas majaga ja tegi hinnapakkumise väga üksikasjaliku ja valikuvõimalustega.
NB! haldusfirmalt ei saanud me ÜHTEGI hinnapakkumist.
AGA, see brigaad, kes kohale saabus ...... olen sellest juba kirjutanud. Pean firma direktori süüks, et ta ei nõua ja ei kontrolli. Alles kui maja karjub appi, tuleb kohale ja imestab, et ahsoo, te soovite, et struktuurkrohv oleks ühtlane ja ühesuguse mustriga kõikidel seintel. Pole probleem, aga käkk on juba kokku keeratud.
Üks pool on maksumus ja teine ikka tegelikud tegijad ja nendest ei tea me midagi.
Olgu siis ehitusfirma või haldusfirma, alul on jutt kut sulavõi, tegelik elu on midagi muud.
No jutt jumala õige.Muidugi tuleb alati kontrollida ka , et kas on see firma maksuvõimaline või ei.Krediidiinfo.ee,Sealt saate teada tema maksevõimest.Ja veel ehitusfirma peab oma ka litsentsi nii nagu meile õpetati see MTR-is kirjas.Töötame ainult nende firmadega.Oleme alati kutsunud nad ka üldkoosolekule, et kõikidele küsimustele vastaksid, millele tahavad saada vastuse korteriomanikud.Oleme veel praktiseerunud sellel, et ehitaja hüvitab ka tarbitava vee, elektri eest.Tegelikult Tallinna firmad on kallid ja ka lohakama tööga.Vahest ehk väljaspoolt Tallinna. Paide, Viljandi.Paljud ühistud seda praktiseerivad.Ja on rahul.Töö odavam ja kvaliteetsem.Ja parem on kui ei tehta ka firmadele ettemakseid.Veel praktiseeritakse, et jäätakse deposiidile lepinguga oma 5-10 % tööde maksumusest.See ongi teie garantii.Peale garantiid makstakse see summa välja.kui aga midagi on nihu siis selle summa eest saate parandada ehitaja poolt tehtud praaki.
Mul tegi üks ja see sama firma erinevatele majadele tööd,Ühes tehti nii, et mul ei olnud sõnu Kuid teises majas ideaalselt korralikult.See oleneb ka töötegijatest.Neil peab ikkagi silm peal hoidma.Mida rohkem neid kontrollid seda korralikum on töö.
Aga mida on kontrollida nende haldusfirmade tausta,Teevad kõike töid ja luba ei ole ühelegi tööle.Eriti on nõutud MTR-registrit santehnilistele töödele.Kuid seda registrit ei ole ühelgi haldusfirmal. Brem-luba ainult teha elektritöid. Olemar,ehitus ja selle järelvalve.Teeb santehnilisi töid.Kütte ja selle järelvalvet ,Kus on nende MTR.Ei ole.Nii, et mida neid on kontrollida .Ühelgi neist ei ole mingit luba.Ja teevad.Kui tuleb mingi kohtu protsess siis mida on neilt nõuda,Te ju ise tahtsite neilt tööd tellida.Ei kontrollinud nende tausta.
Mul tegi üks ja see sama firma erinevatele majadele tööd,Ühes tehti nii, et mul ei olnud sõnu Kuid teises majas ideaalselt korralikult.See oleneb ka töötegijatest.Neil peab ikkagi silm peal hoidma.Mida rohkem neid kontrollid seda korralikum on töö.
Aga mida on kontrollida nende haldusfirmade tausta,Teevad kõike töid ja luba ei ole ühelegi tööle.Eriti on nõutud MTR-registrit santehnilistele töödele.Kuid seda registrit ei ole ühelgi haldusfirmal. Brem-luba ainult teha elektritöid. Olemar,ehitus ja selle järelvalve.Teeb santehnilisi töid.Kütte ja selle järelvalvet ,Kus on nende MTR.Ei ole.Nii, et mida neid on kontrollida .Ühelgi neist ei ole mingit luba.Ja teevad.Kui tuleb mingi kohtu protsess siis mida on neilt nõuda,Te ju ise tahtsite neilt tööd tellida.Ei kontrollinud nende tausta.