Mure järgmine. Mitme aasta jooksul võlgnikutell on võlgnevus, sest abikaasad ei tööta korralikult, ei suuda leida hea töökoha ja korralikult maksta KÜ teenuste eest.
Lisaks omal ajal võetud kodulaen ja muud järelmaksud.
Oli sõlmitud u 2 a tagasi maksegraafik, kuid üks abikaasast kaotas üldse tööd ja u aasta ei töötanud siis ei suutnud ka maksta selle järgi.
Viimati oli tehtud suusõnaline kokkuleppe mille järgi maksavad võlgnikud 600 kr kuus, praegu 60 eur kuus, aga KÜ ikkagi edastas asja kohtusse. Kompromislepingus KÜ pakub maksegraafikut, kuid lisandub sinna kõik menetluskulud. Kuid vastavalt viimati sõlmitud kokkulepele, KÜ ei pidanud kohtusse pöörduma.
Võlgnikud ei soovi menetluskulusid maksta. Kas võlgnikud saavad taotleda läbi kohtu võla ajatamist? Või mida oleks kasulikum teha antud juhul?
Tänan
abi võlgnikule, kellel tekkis võlgnevus, sest ta oli töötu
Moderaator:Heino
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: abi võlgnikule, kellel tekkis võlgnevus, sest ta oli töötu
Järelikult siiski ei peetud ju esimesest ja teisest kokkuleppest kinni ning siin ka tagajärg.
Omanik pöördugu sotsametisse, äkki saab sealt abi.
Lisaks mainid sa, et KÜ pakub maksegraafikut ja samas soovid omakorda kohtu kaudu saada võla ajatamist. Kas see mitte üks ja see sama asi ei ole?
Ka mind on tegelikult need suusõnalised kokkulepped alt vedanud - "ausõna maksan järgmine kuu 300 euri" ja siis tegelikult laekub 150 ja kolm kuud mitte sentigi. Viimased maksegraafikud olen koostanud lausa kuupäevade ja kindlate summadega - 10.mai võlgnevus 70 EUR + jooksev arve + jooksev viivis. Kui ei maksa, siis edasi läheb asi aga kurjaks. Olen olnud varematel aegadel liiga leebe sellessuhtes ning nüüd on kaks suurt võlga, millega aga enam ei ole midagi peale hakata. Omanikul elekter väljas, võlad panga ees, ühistu ees ja igalpool mujalgi veel...
Viimane variant on jah - korter müüki.
Omanik pöördugu sotsametisse, äkki saab sealt abi.
Lisaks mainid sa, et KÜ pakub maksegraafikut ja samas soovid omakorda kohtu kaudu saada võla ajatamist. Kas see mitte üks ja see sama asi ei ole?
Ka mind on tegelikult need suusõnalised kokkulepped alt vedanud - "ausõna maksan järgmine kuu 300 euri" ja siis tegelikult laekub 150 ja kolm kuud mitte sentigi. Viimased maksegraafikud olen koostanud lausa kuupäevade ja kindlate summadega - 10.mai võlgnevus 70 EUR + jooksev arve + jooksev viivis. Kui ei maksa, siis edasi läheb asi aga kurjaks. Olen olnud varematel aegadel liiga leebe sellessuhtes ning nüüd on kaks suurt võlga, millega aga enam ei ole midagi peale hakata. Omanikul elekter väljas, võlad panga ees, ühistu ees ja igalpool mujalgi veel...
Viimane variant on jah - korter müüki.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte