Jäätmekäitlus
Moderaator:Heino
mul on selline mure.Kas kellelgi on probleeme jäätmekäitlejatega.Mul on kahju , et paljud korteriühistute juhatuse liikmed ei loe nende lepinguid läbi ja nõustuvad .Miks ei võiks ikkagi ühineda paljud Korteriühistud ja nats protestida selle uue jäätmeseadusega.Kui te loete siis meil on ainult kohustused,Aga kuhu jäävad meie õigused.Me peame neid hooldama,kuigi maksame renti,Ja see summa ei ole nii väike-küllaltki suur.Aastaid on nad pesemata,Kus tuleb hirmus lehk.Aga lepingus on see sees.Ja kuidas nad neid konteinereid tühjendavad,See on lihtsalt minu meelest -*konteinerite lõhkumine.Kui on konteiner lõhutud ,maksab KÜ selle kinni.Miks????.Ega meie ei tee ju nendega mitte midagi.Meie ei liiguta ei tea kuhu neid,On ju ühes kohas.Kas on prügimaja või ei ikkagi on sees lumekoristamine konteineri pealt. Siis kui konteiner on kuhjunud, siis läheb kirja lisa konteiner 3 x hinnaga.Kusagil lepingus seda kirjas ei ole.Ja kui palju on see kuhjunud konteineri lisa kaal. ja selle hind on teadmata. Nõutakse nüüd seda bio-konteinerite paigaldamist. Kõigepealt tehke korralik töö elanike seas ja siis hakake nõudma.Meie oleme nii kukupaid juhatusae liikmed. et täidame seda määrust.Seda minuteada püüti teha nõukogude aeg.Kuidas see toimis.mitte kuidagi. Miks on paljud juhatuse liikmed nii seaduse kuulekad.Peaks ikkagi natuke endid kaitsma. Ja veel miks me peame maksma paberkonteineri eest.See ju puhas kasum jäätmemajanduses. Paber saadetakse ju Leetu ümber töötlemisele.Ja veel peab olema , et igal majal oma konteiner.KÜ ju toodab paberit. Ja meie majades on tehtud EESTI POSTILE avaldus reklaamist keeldumine.Siit ka paberit vähem. Soovitan seda teha.Esiteks on majahoidjal kergem.Las toovad paar reklaami sissekäigu kohta ainult Sellest küll.Hoiate oma raha kokku. HOIAME KOKKU JUHATUISE LIIKMED JA HAKKAME VÕITLEMA SELLE UUE JÄÄTMESEADUSE vastu.Muidugi peab kuidagi seda kõike koguma,No mitte nii nagu nemad nõuavad.Paber mitme KÜ peale Samuti ka BIO mitme KÜ peale.See bio ei hakka nii pea toimima.Kuid selleks teha mitme KÜ ühine koostööleping.
Re: mõned mured
Kõigepealt tahaks teada, millise firmaga tegu? Paberkonteineri tühjendus on köömes igakuise konteineri rendihinnaga. Lõhuvad jah konteinereid ja väänavad konteineri luku aasad puruks (Cleanaway), palusin uut ja nad tahtsid selle eest raha. Tutkit nad said, ma jõudsin ennetada ja tegin selgeks, kes lõhkus.
Mida tähendab, et "kuhjunud"?
Et kaas irvakil ja kuhi peal? Meie pole küll selle eest lisa maksnud. Vahel on jälle poolikud. Ja meil ei haise ka, sest mõned vanad inimesed on, kes veel tühjendavad sodi ämbrist, muidu ikka praht kilekottides, kui just majahoidja neid lahti ei lammuta.
Ma mõtlesin kah nende biojäätmete peale. See on õudukas, et maksad
rent
tühjendus
pesu või ühekordse kasutusega sisekotike.
Imesta lausa, et konteineri kaane tõstmise pealt veel maksu pole.
Kui me niikaugele jõuame, siis mina soovitan elanikele seda mitte kasutada või kui siis ainult kuivand leiba-saia panna. Tuleb odavam. Mitme maja peale aga ei taha. Miks? Kui oma maja jõuan ohjata, siis võõraid mitte ja kui sinna pannakse olmeprahti, siis tuleb maksta mitmekordne olmekonteineri tühjendushind. Nii, et parem maksta ainult rent ja olematu tühjendus.
Lähen koju ja loen veelkord lepingu läbi. Aitähh soovitamast.
Mida tähendab, et "kuhjunud"?
Et kaas irvakil ja kuhi peal? Meie pole küll selle eest lisa maksnud. Vahel on jälle poolikud. Ja meil ei haise ka, sest mõned vanad inimesed on, kes veel tühjendavad sodi ämbrist, muidu ikka praht kilekottides, kui just majahoidja neid lahti ei lammuta.
Ma mõtlesin kah nende biojäätmete peale. See on õudukas, et maksad
rent
tühjendus
pesu või ühekordse kasutusega sisekotike.
Imesta lausa, et konteineri kaane tõstmise pealt veel maksu pole.
Kui me niikaugele jõuame, siis mina soovitan elanikele seda mitte kasutada või kui siis ainult kuivand leiba-saia panna. Tuleb odavam. Mitme maja peale aga ei taha. Miks? Kui oma maja jõuan ohjata, siis võõraid mitte ja kui sinna pannakse olmeprahti, siis tuleb maksta mitmekordne olmekonteineri tühjendushind. Nii, et parem maksta ainult rent ja olematu tühjendus.
Lähen koju ja loen veelkord lepingu läbi. Aitähh soovitamast.
Kolige lõunaosariikidesse. Ei või kiita, aga meil pole veel jäätmevedajat valitud ja lisakonteinereid tühjendatakse tasuta. Näis, millal päälinn meieni jõuab.
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Vaatasin siis ka, kuidas meil tühjendatakse. Konteiner lendab siia-sinna, vaata et läheb veel ümber. Kaan suletu imekombel nii, et ta jäi kuidagi pinge alla ja nõrgem inimene seda lahti poleks suutnud teha.... Tõepoolest, kui keegi üldse neid konteinereid lõhub siis ainult prügiveo firmad ise.doris kirjutas:Lõhuvad jah konteinereid ja väänavad konteineri luku aasad puruks, palusin uut ja nad tahtsid selle eest raha. Tutkit nad said, ma jõudsin ennetada ja tegin selgeks, kes lõhkus.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
Tõpselt nii see käibki. Aasta tagasi paigaldatud tutikast konteinerist on saanud vana risu, lausa inetu. Tihtilugu lastakse tühjal konteineril kukkuda kuhu juhtub. Inimese jõud teda õigele kohale tagasi ei tõsta. Ja sama lugu, et teinekord lastakse kaan peale nii, et seda on võimatu paika nihutada. Ma ütleks, et selline konteiner risustab meie hoovi juba. Vaja oleks ringi vahetada. Meil ka lepingus sees, et vastutame ise konteineri korrashoiu eest. No mina mõistan seda väheke teises tähenduses, eks firma jälle teises. Nii et tasub vaielda.
Re: Jäätmekäitlus
Meie tegime tegelikult kirja Jõksile.No vastus tuli eitav.Et see ei kuulu tema kompententsi.Ja kui te loete AS EESTI VSA näidis lepingut siis sealt võib lugeda seda ,kus on ainult kohustused,On juba paika pandud kuna tullakse paberile järgi , mitukorda nädalas.Kas oled suur või väike maja see neid ei huvita.Kuna see on neil juba Keskkonnaameti poolt vastu võetud.MIngeid õiguseid ei ole KÜ-l.Ainult kohustused.Ja kõige huvitavam on see, et kui jäätmevedaja ei tule ka konteineri järgi,.kuid kirja paneb kindlasti. Vidlustada saad vaid 2-päeva jooksul.Mul heameel , et keegi veel on seda tähelepand, et tühjendustega on nihu.Ja tegelikult peaks ikkagi hakkama selle bio-jäätmeveoga hakkama protestima.Keegi sinna nii pea küll ei hakka midagi ladustama.Ma kujutan ette kui tuilevad need külmad.Siis jäätub siina kinni see bio jääde.Ja kui on suur kuumus nagu täna on ,,Kärbseid tuleb murdu.Ja ma ka ei ole nõus , et konteinerite eest vastutab KÜ.Nad tõesti lõhuvad neid ise.Neid on kuulda mitme maja taha kui tulevad tühjendama,