Meil on 2-kordne maja 8 korteriga. Juba 2007.a. sai üldkoosolekul otsustatud, et teise korruse korterid saavad soovi korral laieneda ülesse pööningupinnale ja alumise korruse korterid alla keldripinnale. Uut elamispinda tuleks ühe korteri kohta juurde võrdeliselt senise osakaaluga s.t. keegi ei võidaks ega kaotaks m2-s.
Otsuse poolt oli 6 liiget kaheksast s.t. 2 liiget ei osalenud ja on üsna kindel, et nad on sellele vastu.
KOS § 8 1 lg 2 järgi on meil 2/3 nõusolek seega olemas ja selle tehinguga ei kahjustataks ka ebamõistlikult kellegi huve, kuna ka nendel kahel korteril oleks võimalus võrdeliselt pinda juurde saada.
Mis oleks nüüd järgmine etapp:
1. kas võtta ühendust esmalt arhitektiga, kes kõigepealt teeks teatud eelprojekti, kus oleks väljajoonistatud uued pinnad.
2. või tuleks juba enne seda asi kohtus korda ajada s.t. võõrandamisest huvitatu peaks taotlema vastuolijalt tahteavalduse andmist.
Seoses selle kohtu teemaga, veel selline küsimus, et kui 6 korterit on asjast huvitatud, siis kas iga korter peab juriidilises mõttes eraldi pöörduma kohtu poole või võib seda teha üheskoos?
Tänan!
Laienemine pööningu ja keldri arvelt
Moderaator:Heino
-
- Üüriline
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: Laienemine pööningu ja keldri arvelt
Kui ma ei eksi, siis mõistlik oleks enne välja võtta hoopis projekteerimis tingimused.
Kas antid seaduse punkt ei käi mitte ühisuste kohta?
Kas antid seaduse punkt ei käi mitte ühisuste kohta?
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
-
- Üüriline
Re: Laienemine pööningu ja keldri arvelt
Tänan vastuse eest.
Ühisuse kohta ei oska öelda, aga ühistute kohta peaks see küll käima.
Taotlen linnaosavalitsuselt küll projekteerimistingimused, aga kui ma praegu veel ei tea, kas asi saab "rohelise tule", siis kas mul on mõtet arhitektilt projekt tellida koos kõikide kooskõlastustega ehitusloa saamiseks?
Kas ei peaks esmalt kohtus asja legaliseerima?
Ühisuse kohta ei oska öelda, aga ühistute kohta peaks see küll käima.
Taotlen linnaosavalitsuselt küll projekteerimistingimused, aga kui ma praegu veel ei tea, kas asi saab "rohelise tule", siis kas mul on mõtet arhitektilt projekt tellida koos kõikide kooskõlastustega ehitusloa saamiseks?
Kas ei peaks esmalt kohtus asja legaliseerima?