Gaasipliidi asemel elektripliit!

Ehitust, renoveermist, remonti ja avariitöid puudutavad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
tull6
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord
Re: ümberehitus

Postitus Postitas tull6 » 27 Sept 2009 10:26

Viimasel ajal olen saanud ?okiosaliseks, kui selgus,et juba mitmetes paneelmajades mustamäel on paigaldatud gaasipliidi asemele elektripliit ja vee soojendamiseks boiler. Nüüd siit küsimus (?okk oli ehk ennatlik), et kuidas ja kas üldse mõjutab selline ümberehitus vee ja soojuse arvestus ja ka tarbimist majas? ET kas tarbimine võetakse ikka mõõdikute jargi ja arvestus peamõõdiku järgi? :oops: :

majaka
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Re: Gaasipliidi asemel elektripliit!

Postitus Postitas majaka » 28 Sept 2009 21:35

Aga kuidas pliit või boiler saab mõjutada vee või soojuse tarbimist? Teine asi, kas elektrijuhtmestik kannatab neid ümberehitusi. Minu teada tuleb see välja vahetada ja ka maja el. tarbimist suurendada (kaitsmed, juhtmed)

tull6
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord

Postitus Postitas tull6 » 29 Sept 2009 18:07

Mu meelest loogiline,et vee ja soojuse tarbimine ei muutu,aga paneelmajas kus on päris mitmel boilerid pandud, juhatus/raamatupidaja väidavad,et üldvett on selle tagajärjel tekkinud rohkem ja ka soojuse arved on suurenenud.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 30 Sept 2009 21:13

tull6 kirjutas: juhatus/raamatupidaja väidavad,et üldvett on selle tagajärjel tekkinud rohkem ja ka soojuse arved on suurenenud.
Mitte ma ei suuda ette kujutada, kuidas elektripliit ja -boiler üldvett suurendavad ja soojuse arvete suurenemine selle tõttu on küll ulme. Elamu kütmisele ei tohiks küll mingil määral mõjuda see, kas süüa tehakse korteris gaasi- või elektripliidil.
ET kas tarbimine võetakse ikka mõõdikute jargi ja arvestus peamõõdiku järgi?
Veearvestus käib ikka mõõtjate järgi. Ainult, et boileriga vett soojendavates korterites sooja vee mõõtja kulu ei näita, sest sooja vett ta ju ei kuluta.

Vasta