Kes vastutab?

Ehitust, renoveermist, remonti ja avariitöid puudutavad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
Leelo1
Üüriline
Üüriline
Kes vastutab?

Postitus Postitas Leelo1 » 07 Veebr 2012 20:02

Eelmisel talvel suure sula ajal viis lumi kaasa ühe ventilatsioonikorstna,teine jäi ripakile.Kevadel maikuus leiti ehitaja, kes ladus korstnad uuesti üles ja kattis plekiga. Väliselt kõik korras.
Üks taastatud korstnatest asub minu korteri vannitoa ja WC püstiku kohal.
Elan kõige kõrgemal korrusel. Tegin just WC kõrval asuvas toas remonti(ripplagi,fliistapeet,uus laminaat).Paar nädalat peale remondi lõppu avastasin, et WC seina mööda jookseb alla vesi ja just ventilatsioonikorstna kohast.Teavitasin ühistut.Tuli kohale firma esindaja kes väitis, et nemad on kõik õigesti teinud ja süüdi on katusetegijad(katus tehti 2007 ja siiani ei mingit leket). Siiski lubas ta leida mingi lahenduse. Kuna peale seda vesi enam WC -sse ei jooksnud, olin rahulik.
Kui ma ühel õhtul koju tulin, silmasin arvutikuvaril mingeid kummalisi asju.Pilku tõstes nägin, et need olid mu äsjapaigaldatud lae läbivettinud paneelide tükid. Vesi oli tunginud läbi lae, rikkunud tapeedi, põranda, laest rääkimata.Ka oli vesi rikkunud kuvari.Ronisin pööningule vaatama ja sain šoki. Vesi oli lihtsalt juhitud kõrvale toa lae kohale nii et WC-sse enam ei jooksnud. Kutsusin uuesti juhatuse esindaja ja igaks juhuks ka naabri, pildistasin ka iga nurga alt. Siis tuli firma esindaja , kes väitis, et selle koha peale sajab lihtsalt rohkem vihma-st nende paari ruutmeetri peale rohkem kui mujale, ja see tuleb kuskilt mujalt ning jookseb katusealust aurutõket mööda täpselt mulle tuppa. Kuna ilmad läksid külmaks, kadus ka see teema päevakorralt.Eks näis mis kevadel saab.
Külmadega saabus uus mure. Nimelt külmusid kinni veetorud,mis asuvad just selles samas ventilatsioonišahtis.Uuesti ühistu jutule. Vastus oli, et see on meie enda probleem ja otsigu me ise firma kes torud lahti sulatab.
Loomulikult oma kulu ja kirjadega. Kuna esimesel korrusel oli vesi, võis oletada, et külmumine on alguse saanud ülevalt arvatavasti sellestsamast taastatud korstnast.
Olen selles majas elanud peaaegu 30 aastat.Pole kunagi olnud külmunud torud,voolanud tuppa vesi.
Nüüd siis paar küsimust:
Kas ja kellelt oleks mul võimalik nõuda kahjude hüvitamist?
Kas on ikka nii et väljaspool korteriseinu asuvad veetorud on mu isiklik omand?
Kas ühistu peaks tellima sõltumatu eksperdi, et hinnata korstnate paigaldamise õigsust?Vastuvõtmise aktil ju allkiri olemas, aga see on ilmselt heauskselt antud,sest mingit järelevalvet pole olnud ja vastuvõtja on täielik võhik selles asjas.Ka teise taastatud korstna šahtis külmus veetoru ja samamoodi, et alumisel oli vesi ja ülemistel mitte.
Ja kas mu WC ventilatsioonirestist peabki olema näha Päike,Kuu ja tähed?

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Re: Kes vastutab?

Postitus Postitas pimeloom » 07 Veebr 2012 21:24

Leelo1 kirjutas:Nüüd siis paar küsimust:
Kas ja kellelt oleks mul võimalik nõuda kahjude hüvitamist?
Kas on ikka nii et väljaspool korteriseinu asuvad veetorud on mu isiklik omand?
Kas ühistu peaks tellima sõltumatu eksperdi, et hinnata korstnate paigaldamise õigsust?
Ja kas mu WC ventilatsioonirestist peabki olema näha Päike,Kuu ja tähed?
1. Nõuda on võimalik ühistult.
2. Püstikud on kaasomandis.
3. Võiks.
4. Ei pea, aga kena ju :P

rewa2
Revident
Revident

Postitus Postitas rewa2 » 08 Veebr 2012 08:13

1. Kui on korter ja kodune vara kindlustatud, siis maksab kindlustus.
2. Laske teha vent.korstnale peale Tempsi plaadist horisontaalne katus 15cm korstna kividest kõrgemale, siis ei saja otse lõõridesse.
3. Veetorud tuleb isoleerida, poes on vastav materjal olemas
4. Korstna külgedele keevitage SBS katusematerjal
5. Igasugused eksperdid küsivad ainult raha, nad ei kõrvalda vigu.

pallike
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas pallike » 27 Mai 2012 11:14

Enam-vähem sama jutum, korter kindlustatud. Kindlustushüvitis katab remondimaterjalide osa, remonditööd jäävad omavastutuse piiresse. Kas saab remonditööde hüvitamist nõuda KÜ-lt või katust renoveerinud firmalt?

Roland66
Haldur
Haldur
Kontakt:

Postitus Postitas Roland66 » 27 Mai 2012 12:37

Sina saad nõuda KÜ-lt, KÜ omakorda katuse ehitajalt. Jõudu!

www.ekomliit.ee
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
KÜ - palju toredaid inimesi!
Vox populi vox Dei

Vasta