[justify]

+ ja - on mõlemal küttesüsteemi variandil tõest palju ning mida aeg edasi seda rohkem neid tekib. Kavatsen lähiajal sellest artikli kirjutada, antud foorumi raamis on see ilmselt liiga pikk ja ,,väsitav" . Soovi korral võin saata asjahuvilisele midagi poolikut.
Olen viimasel ajal analüüsinud uuendatud küttesüsteemidest saadavat energiasäästu, mis ilma ,,kuklakruvita" ei pruugi kuigi märgatav olla.
,, Kuklakruvi" oleks küttesüsteemile individuaalse , suhteliselt kalli ja ebatäpse mõõtesüsteemi paigaldamine . Ainult sel juhul tekib märgatav soojussääst, mis on seletatav ruumide tagasihoidlikuma ventileerimisega.
1-toru küttesüsteemi korral saab kergemini ( s.o. ilma ind.mõõtesüst-ta soojust säästa küttevee temperatuurigraafiku alandamise abil.
Sirvisin huviga pakutud mulle pakutud artileid, Osaliselt olid artklid omahuvist liiga kallutatud ( radiaatorite ja jt. seadmete müük). Üldist lahmimist oli ka , s.h ka energiaauditeid puudutav. Mis puutub Paldiski mnt.171 elamusse siis olen sellega seotud, kuna tegin sinna uue küttesüsteemi . Viimase tegemisel pidin arvestama siiski korterelamutes ,,tavapärase" ventilatsioonilahendusega kuna soojustagastusega ventilatsiooni tegemiseks ,,raha" ei leitud. Ma ei puudutaks antud majal tehtud investeeringute tasuvusaega kuid majas saavutatud suur energiasääst oli tingitud eelpoolmainitud ,, kuklakruvist".
Seda enam ,et soojustatud välisseintega majas kulub ruumide normidekohasele ventileerimisele ~50 % (pool sellest võib vabalt ,,kokkuhoida") küttetarbest.

[/justify]