veenäitude vahed

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
hedyhh
Üüriline
Üüriline
veenäitude vahed

Postitus Postitas hedyhh » 02 Jaan 2007 20:51

Sooviksin teada, kui suur võib ligikaudu olla 24 korteriga ühistus maja üldveenäiduki ja korterite veenäidukite vahe? Millest see tekib?
Meie majas on 24 korterit. Kõigis korterites on veenäidukid. Iga kuu teatatakse näidud. Minul tavaliselt kulub 7 või 8 m3 vett kuus, aga üüriarvele märgitakse tihtipeale 10 m3 aga eelmine kuu oli tipp - mulle oli 6 m3 asemele märgitud 17 m3 vett. Kui käisin uurimas, siis seletati, et maja üldveenäiduki ja korterite näitude vaheline vahe jagatakse igas korteris elavate inimeste arvu vahel.
Uurisin välja, et maja üldvee kulu oli eelmine kuu 165 m3. Minu arvestuste kohaselt on kaduma läind vett 59 m3, mis jagati inimeste vahel veel nende näitudele lisaks. Palun seletage mulle, kuhu kaob selline suur kogus vett enamjaolt iga kuu? Meil peaks siis ju maja keldris või maja ümber uputus olema. Kusjuures on aasta jooksul olnud mõned kuud, kus pole näitude vahesid tekkinud. Mis õigused jäävad mulle, kas ma peangi koguaeg suvaliste veenäitude alusel vett maksma?

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 02 Jaan 2007 21:09

Tere ja Head Uut Aastat!

õldvesi on probleemiks paljudel ühstutel ja ega sellele ühest rohtu ei olegi. Aga loomulikult olukord nagu teie ühistus, kus kolmandik vett läheb üldveeks, on ärmiselt ebanormaalne. Sovitaks kõigepealt kontrollida, kas elanikud näitavad ikka veemõõtjate näidud õigesti, laske ära taadelda kõik korterite veemõõtjad ja nõudke, et vee-ettevõte taatleks ära maja üldveemõõtja. Meil läks peale üldveemõõtja taatlemist olukord normaalseks, aga meil oli ülekulu ca 1m3 korteri kohta.

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 02 Jaan 2007 21:17

Veel sellest probleemist saab lugeda www.tepso.ee, täpsemalt järgnevalt lingilt: http://www.tepso.ee/failid/problem3.pdf

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

aasa
Revident
Revident

veekulu

Postitus Postitas aasa » 02 Jaan 2007 23:04

Head uut aastat.
Teadmata, kui suured on teie korterid tundub, et veekulu on teil tõesti suur. Selle numbri alusel oleks ehk loomulik vahe 16 m3, mitte rohkem. Kuidas jagatakse üldvesi peaks olema siiski paika pandud üldkoosoleku otsusega. Kuid selle probleemiga peaks juhatuse tõsiselt tegelema, mitte lihtsalt selliselt vett kõigile lisama. Ei tahaks hästi uskuda, et enamus elanikke sellega nõus on.

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord

Postitus Postitas ergon » 03 Jaan 2007 14:12

Võitlesime sarnase probleemiga. Meil on 75 korterit ja 250 mõõdikut. Jagatavad kuupmeetrid jäid sinna 40 - 50 vahele. Novembris kontrollisime näitusi ja selle tulemusena detsembris oli 30 kuupmeetrit üle ehk näitude summa oli suurem kui üldvee arvesti näit.

Nõtiude kontrollimine distsiplineerib elanike ja sunnib õigeid näite esitama.

Vasta