probleemid kortermajaga

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
eriks
Üüriline
Üüriline
Postitusi:1
Liitunud:17 Nov 2009 10:49
Asukoht:tartu
probleemid kortermajaga

Postitus Postitas eriks » 17 Nov 2009 12:47

Probleem siis järgmine:
Elan ühes väikses maakohas ning 30 korteriga kortermajas, millest alalisi elanikke on ainult 5 korteris. Enamustel korteritel peaks olemas olema ka omanikud, kes lihtsalt sees ei ela. Maja läheb aga iga päevaga hullemaks, sest seal, kus omanikud puuduvad nendes trepikodades on klaasid katki ning maja nagu laguneb käest ära. Kui meid on ainult 5 korterit alaliste elanikega, kas me saame moodustada KÜ või peavad kõik oma nõusoleku selleks andma? Kas vallal lasub ka mingi kohustus korter korras hoida või ei puutu nemad enam asjasse kui korterid on eraomandis?.Kui on prügiveo leping ilma minuta sõlmitud ja prügikasti ei ole, kas siis saab saata tühja ringi eest ainult mulle arve või peaks kõik selle saama?
ette tänades!!
eirks



pimeloom
Linnapea
Linnapea
Postitusi:1529
Liitunud:02 Juul 2006 03:00
Asukoht:Tallinn

Re: probleemid kortermajaga

Postitus Postitas pimeloom » 17 Nov 2009 13:12

Loeme siis alustuseks seadust:
KÜS
§ 3. Korteriühistu asutamine

(1) Korteriühistu asutamine toimub mittetulundusühingute seaduses ettenähtud korras korteriomanditeks jagatud kinnisasja korteriomanike enamuse otsuse alusel, kui sellele enamusele kuulub korteriomandi eseme mõtteliste osade kaudu suurem osa ehitisest ja maatükist. Asutamislepingut ei sõlmita.

Tähendab, et teie viiekesi ühistut moodustada ei saa.

Vallal ei ole mingit kohustust kellegi eraomandit korras hoida.

Kes sõlmis prügiveo lepingu? Miks ei ole prügikasti?


LIhtsalt hea inimene :P

Rain
Liige
Liige
Postitusi:76
Liitunud:04 Apr 2007 03:00
Asukoht:Eesti
Kontakt:

Re: probleemid kortermajaga

Postitus Postitas Rain » 18 Nov 2009 15:46

Antud kontekstis ei anna korteriühistu midagi juurde. Ka korteriühistut moodustamata on korteriomanikel kohustused ja kui nad neid ei täida, siis saab algatada nende korteriomandite võõrandamise protsessi. Iseasi on selles, kas oleks huvi need korteriomandeid osta ja asjalikeks omanikeks hakata. Põhimõtteliselt on see loogika kirjas korteriomandiseaduses. Teoreetiliselt on teil ka õigus maja korda teha, kuid iseasi on see, kas selleks vahendeid on, ja hiljem kulud sisse nõuda. Loe lähemalt: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12742145


www.korteriyhistu.net - muuda ühistu tegevus läbipaistvaks! Alusta juba täna, tasuta.

Vasta