Pikaajaline võlglane

Tahad kurta oma head või halba saatust või on mingi muu probleem? Aga palun.

Moderaator:Heino

Vasta
Smart007
Üüriline
Üüriline
Postitusi:1
Liitunud:15 Jaan 2012 20:12
Asukoht:Järvamaa
Pikaajaline võlglane

Postitus Postitas Smart007 » 15 Jaan 2012 20:19

Mida teha pikaajalise üürivõlglasega, kes töötab Soomes ja kelle aadressi seal ei tea, ainus kontakt on telefoninumber. Kui anda inkassosse, siis see lahendaks ju ära praegu võlgu oleva summa aga mida teha edasi, et sellest probleemist lahti saada?



Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur
Postitusi:760
Liitunud:21 Mär 2006 02:00
Asukoht:Tallinn
On tänanud: 1 kord

Re: Pikaajaline võlglane

Postitus Postitas ergon » 16 Jaan 2012 14:22

Maksekäsu kiirmenetlus ehk kohtusse.



Omainimene
Üüriline
Üüriline
Postitusi:4
Liitunud:23 Veebr 2012 13:35
Asukoht:.

Re: Pikaajaline võlglane

Postitus Postitas Omainimene » 23 Veebr 2012 14:05

Mida teha aga ühistu võlglastega, kel võlad ulatuvad 500-1000 eurot?
Ühes korteris võlglane, korter surnud ema nimel, ametlikult poeg pole seda pärinud sest pole vist raha ka ja nüüd poja võlg üle 500 euro. Mis peaks üldse esimene samm olema, sest mehel tööd ka pole jne, elekter välja lülitatud



poogeno
Üüriline
Üüriline
Postitusi:43
Liitunud:19 Mär 2008 15:39
Asukoht:Kohtla-Järve

Re: Pikaajaline võlglane

Postitus Postitas poogeno » 23 Veebr 2012 21:19

Sama siin, ainult üks pärijatest-poegadest Venemaal. Pärimismenetlus on üle mõistuse kallis, erinevatel notaritel millegipärast veel erinev summa, aga ikkagi pea 200 euri. Ühes büroos öeldi, et peame kindlasti tulema pärijatega, aga too kohalik on kas kadunud või purjekil. Teises büroos vastati, et kahjuks jah, seadus nagu alati, ei ole siin KÜ poolt, aga tulgu me konsultatsioonile.
Seaduse järgi kui pärandist loobunud ei ole, loetakse pärandi vastuvõtnuks. Pärima õigustatud isikud , kes soovivad pärandist loobuda, peavad hiljemalt kolme kuu jooksul arvates oma pärimisõigusest ja pärandaja surma teadasaamisest esitama notarile pärandist loobumise notariaalselt tõestatud avalduse.



Fucs
Üüriline
Üüriline
Postitusi:42
Liitunud:29 Jaan 2009 17:13
Asukoht:Virumaa

Re: Pikaajaline võlglane

Postitus Postitas Fucs » 06 Nov 2012 15:19

See küll vana teema aga kuna juba korra olen siin, siis võin rääkida korduvalt läbikäidud teedest selles valdkonnas.

Erijuhud.

Kui omanik surnud ja pärimata korter, siis vastas poogeno juba põhilise ära.
On veel võimalus, et polegi pärijaid ja siis on pärijaks kohalik omavalitsus (KOV). Meil oli veidi keerulisem olukord, sest see oli kuus aastat tagasi ja inimene oli surnud siis, kui kehtis veel vana pärimisseadus (nüüd peab loobuma, kui ei taha pärida, aga siis oli vastupidi - keegi pidi pärimise sisse andma ja aega oli pärijal seda teha kuni 10 aastat. Siis taotlesime notarilt, et see määraks pärijale tähtaja ja siis pidi kohtu kaudu nõudma pärandvarale valitseja määramist, kui keegi pärimist sisse ei anna ja keegi ei pärida ei taha).

Tavajuhud.

Kui tegemist on sellise võlglasega, "kes on soomes" või lihtsalt pole kätte saadav (tavaliselt taotluslikult ja sihilikult), siis ei ole mingit mõtet kiirmenetluse maksekäsu teed minna ja tuleb kohe pöörduda hagiga kohtusse. Vastasel korral võib olla lõpuks sealmaal, et ei maksekäsku menetlenud kohus ega kohtutäitur, suuda kohtudokumente kostjale üle anda ja kohus peab langetama maksekäsu kiirmenetluses konkreetse juhtumi puhul menetlemisest keelduva otsuse. Siis tuleb ikka minna tavahagiga kohtusse, sest sellisel juhul saab kohus langetada ka tagaselja otsuse, kui võlglane ennast kohtule kättesaadavaks ei tee.
Ja kõik kokku võtab lõpuks meeletu aja vaatamata nimetusele "kiirmenetlus".

Aga kohtuotsust on vaja. Muidu ei saa edasi üldse midagi teha.
Meie ühistus on kohtutäitur müünud kohtuotsusele tuginedes ja ühistu nõudel kaks korterit "võla katteks" ja kolmel korteril, kui kohtutäitur kuulutas välja enampakkumise nende korterite müügiks, leidsid võlglased kiiresti vajalikud summad ise.



Vasta