Püstikutoru kinni panemine

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
wiki
Üüriline
Üüriline
Postitusi:12
Liitunud:17 Jaan 2007 02:00
Püstikutoru kinni panemine

Postitus Postitas wiki » 10 Mai 2012 23:31

Läbi mulle kuuluva korteri jookseb köögi äravoolu toru, kuna mina oma korteris viibin reaalselt 8 päeva aastas siis mingit tarbimist korteris eriti ei toimu. Nüüd aga juhtus kummaline avarii ehk siis väidetavalt oli minu korteris tekkinud ummistus (korter tühi ja kedagi sees ei ole, viimati käisin 1kuu tagasi) mis siis uputas alumisi naabreid. Siit ka küsimus kas mul on õigus see toru lihsalt pimedaga kinni panna? siis aga ei saa ülemine naaber kasutada oma köögi kraanikaussi. Või nõuda ühistult selle toru viimist minu korterist välja? Kuna korter seisab mul enamjaolt tühjana st keegi ei ela seal ja nüüd muidugi on ka minu köögipõrand rikutud siis sooviks seda probleemi edaspidi vältida.
Või on kellegil mingi muu lahendus pakkuda?
Korterit välja üürida ei kavatse nii et see pole lahendus.



Uutma
Juhatuse liige
Juhatuse liige
Postitusi:274
Liitunud:12 Aug 2006 03:00
Asukoht:Tallinn, Roopa 12

Re: Püstikutoru kinni panemine

Postitus Postitas Uutma » 11 Mai 2012 00:06

Kuna äravoolutoru on teil naabritega ühine ja vajalik korteriomandite tavapäraseks kasutamiseks, siis kinni panna Sa seda ei või.
Olukord üsna sarnane siinkirjutatuga: https://www.juristaitab.ee/forum/viewto ... f=17&t=722

Ebaregulaarsest tarbimisest tingitud kuivus + sodi torudes võib ummistust põhjustada vast küll. Teadmata küll muid asjaolusid, tundub mulle antud juhtum siiski kummalisena. Kas umbe oli läinud ühiskasutuses olev äravoolu toru või see osa, mis Sinu enda kasutuses on?


See on kõigest minu arvamus. Teistel võivad olla erinevad arvamused. Vastavalt PS § 146-le mõistab õigust ainult kohus.

wiki
Üüriline
Üüriline
Postitusi:12
Liitunud:17 Jaan 2007 02:00

Re: Püstikutoru kinni panemine

Postitus Postitas wiki » 11 Mai 2012 08:55

Kuna mul selliste juhtumite puhuks on võtmed ka minu ämma käes kes elab seal kõrval siis käis tema seal kohal ja ummistuse likvideeris ülemine naaber kes väitis et ummistus oli minu torus. Mul ja alumisel naabril on kõik torud vahetatud ülemisel naabril aga kõik vanad torud ja tegu väga vana puitmajaga. Paraku aga ma ei saa antud inimest usaldada kuna eelnevalt olen 2 kuud temaga sõdinud kui ta upputas mind vannitoas, samuti väitis et ei ole temal ikkagi oli. Tal oli lihtsalt vann kinni ehitatud (ees sein ja toru oli katki vanni alt). Ja samuti ei jaga 71a ämm ei ööd ega mütsi torudest. Kas annaks siis lahendada kas või nii et ühendan enda toru üldpüstikust lahti? Kuna mul köögis naturaalpuit parket siis ei ole see odav lõbu teda taas vahetama.
Eks loomulikult lähen lähimal ajal ka ise kohale vaatama siit ka küsiks kas keegi oskab soovitada head ja usaldusväärst torumeest? Kahjuks minu teine pool kes tegi neid töid lahkus siit ilmast nii et pean siis mujalt abi otsima.



ennkippel
Haldur
Haldur
Postitusi:669
Liitunud:26 Veebr 2011 12:54
Asukoht:Põltsamaa Ringtee
On tänatud: 5 korda

Re: Püstikutoru kinni panemine

Postitus Postitas ennkippel » 11 Mai 2012 11:56

Wiki,kas teil on korteriühistu,või on haldaja või litsalt korteriühisus?Sellest lähtuvalt ka tuleb tegutseda.



wiki
Üüriline
Üüriline
Postitusi:12
Liitunud:17 Jaan 2007 02:00

Re: Püstikutoru kinni panemine

Postitus Postitas wiki » 11 Mai 2012 22:55

Majas on KÜ. KÜ esimees oligi enne minu abikaasa peale tema siit ilmast lahkumist võttis küll üks inimene ühistu juhtimise enda peale aga ta ise ei ela antud majas, omab aga korterit milles elab tema tütar. Ja aasta jooksul ei ole küll majas midagi toimunud.



Vasta