Veemõõtja vahetusest keeldumine.

Üldised teemad ühistu majandamisest

Moderaator:Heino

Vasta
Renx1
Üüriline
Üüriline
Postitusi:2
Liitunud:25 Mai 2017 12:20
Asukoht:Vaida
Veemõõtja vahetusest keeldumine.

Postitus Postitas Renx1 » 25 Mai 2017 12:33

KÜ üldkoosolekul võetu vastu otsus vahetada kõigil veemõõtjad ühel ja samal kuul. Probleemiks oli see, et järsku on tekkinud viimasel kahel kuul suur üldveekulu. Infoks, et majas on 24 korterit kellest 4-l polnud enne veemõõtjat. Kuna ka veenäitude kontroll juhatuse poolt vigu ei tuvastanud siis üldkoosolek ka sellise otsuse tegi, et kõikidesse korteritesse veemõõtjad ja vahetus nendes kus juba oli, sest enamusel veemõõtjat kõik üle 2 a vanad juba ja taatlemata. Paraku ühe korteri omanik(kes koosolekul ei käinud) arvas siiski lõpuks, et tema ei ole nõus vahetama ja raha maksma selle eest.(22EUR) kuna temal ca pool aastat tagasi vahetatud veemõõtja. (taatlemistunnistust tal esitada pole). Lisaks tuli välja, et tal korterisse paigaldatud 3/4 mõõdus veemõõtja(korterites tavaliselt 1/2 tolli). Veemõõtja vahetus firma väitis, et selline polevat isegi lubatud kuna mõeldud suurema koguse vee tarbimiseks ja ei ole nii täpne kui 1/2 tolli veemõõtja. Küsimuse esitaks KÜ juhatuse poolt, et kas sellisel juhul kui keeldutakse üldkoosoleku otsust täitmast võib KÜ esitada korteriomanikule veearve üldnäidu järgi kuna veemõõtja pole seaduslik (pole ühtegi tõendit taatlemise kohta)? Kuna nüüd kõik 23 korterit 24-st saavad uued veemõõtjad siis jääks ainult sellele korterile nö üldvee kulu. Enne maksid üldvee kinni 4 korterit kellel veemõõtjat polnud. Enne oli see vahe muidugi ka mõistlikus suuruses.



Kasutaja avatar
anne47
Juhatuse liige
Juhatuse liige
Postitusi:347
Liitunud:16 Jaan 2012 15:45
Asukoht:Tartu

Re: Veemõõtja vahetusest keeldumine.

Postitus Postitas anne47 » 25 Mai 2017 16:52

Kuna tegemist on kulude jaotamist puudutava teemaga, siis eelkõige tuleb lähtuda põhikirjast - kuidas on veekulude jaotamine seal kirjeldatud?

Meie ühistu võttis vajaliku kvoorumiga üldkoosolekul vastu otsuse põhikirja muutmiseks ja täpsustati järgmisi punkte:
- veekulude arvestus veemõõtjate näitude alusel (mitte m2 alusel)
- nõuded veemõõtjatele (peab olema plommitud, taatlustähtaeg ei tohi olla ületatud)
- veekulude arvestamise põhimõte juhul, kui veemõõtjad kehtestatud nõuetele ei vasta
- veekulude arvestamise põhimõte juhul, kui veemõõtjate näitusid ei esitata (üks kord, pidevalt)



Renx1
Üüriline
Üüriline
Postitusi:2
Liitunud:25 Mai 2017 12:20
Asukoht:Vaida

Re: Veemõõtja vahetusest keeldumine.

Postitus Postitas Renx1 » 25 Mai 2017 17:53

põhikirjas selline punkt meil:
Kü liige on kohustatud:
Tasuma üks kord kuus regulaarselt,hiljemalt juhatuse poolt kindlaks määratud kuupäevaks,elamu majandamise jooksvate kulutuste katteks sihtotstarbelisi-ja kommunaalmakseid üldkoosoleku poolt kehtestatud suuruses ja korras.
Üldkoosolek on paikka pannud kaua aega tagasi, et need kellel olid veemõõtjad need maksid veemõõtjanäitude järgi ja neil kellel polnud nendele jagati ülejäänud vesi vastavalt inimeste arvule korteris. Aga kuna viimasel kahel kuul läksid need numbrid neile ulme suureks järsku siis pidi ühistu midagi ette võtma, et jälile saada probleemile. Vee ettevõtja muidugi arvas, et nende mõõtja korras. Seepärast üldkoosolek otsustaski, et need kellel veemõõtjat polnud nendel tuleb paigaldada ja ühtlasi kuna taatlusajad ka teistel üle siis otsustati, et vahetatakse ka neil kellel on olemas ja uus taatlusaeg hakkab jooksma mai 2017-st kõigil.

PS. Vahepeal helistas keeldunud KÜ liige, et teeme ikka nii nagu üldkoosolek otsustas. Seega meie KÜ mure lahendatud aga teema võiks ikka alles olla, et teised saaks siit infot.



Vasta