Vead majandusaasta aruandes

Raamatupidamist arutlevad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
bosser
Üüriline
Üüriline
Postitusi:2
Liitunud:08 Aug 2017 17:01
Asukoht:Tallinn
Vead majandusaasta aruandes

Postitus Postitas bosser » 08 Aug 2017 17:11

Majandusaasta aruanne eelmise aasta kohta on kinnitatud ja registrile esitatud. Üks KÜ liige kontrollis teiselt raamatupidajalt aruannet ja selgusid vead (KÜl pole töötajaid, aga aruandes on palgakulu rida; mõnda üldkoosoleku otsust ei täida kõik korteriomanikud (kahtlus on, et KÜ juhataja oma 2 korteri eest ei maksa teatud kokkulepitud tegevuste eest jms). Millised on võimalused juba kinnitatud ja registrile esitatud aruannet muuta või vaidlustada?



Kasutaja avatar
anne47
Juhatuse liige
Juhatuse liige
Postitusi:347
Liitunud:16 Jaan 2012 15:45
Asukoht:Tartu

Re: Vead majandusaasta aruandes

Postitus Postitas anne47 » 22 Aug 2017 11:24

Kui on kahtlus, et raamatupidaja ei arvesta kõikidele korteritele kulusid vastavalt põhikirjale või üldkoosoleku otsustele, tuleks üldkoosolekul nõuda raamatupidamise auditeerimist.

Majandusaasta aruande vaidlustamine ei anna selles küsimuses mingit tulemust, see on lihtsalt ühistu majanduslik seis hetkel nimega 31. detsember.
Auditi käigus muidugi vaadatakse ka aruande vastavust ühistu tegelikule majandustegevusele, aga näiteks kulude jaotamise kontrollimine vajab raamatupidamisdokumentide läbi vaatamist ja igakuiste koondtabelite kontrollimist.

Kas revidenti pole, tema ei kontrolli selliseid asju?



Vasta