Juhatus ja koosolekud

Juhatuse liikmetest ja juhatuse liikmetele

Moderaator:Heino

Vasta
Klaas
Üüriline
Üüriline
Postitusi:2
Liitunud:19 Juun 2019 23:07
Juhatus ja koosolekud

Postitus Postitas Klaas » 19 Juun 2019 23:26

Tere.
Toimus koosolek, kus valiti uus juhatus. Aga tänaseks pole nn uus juhatus ennast ametlikul ära registreerinud. Möödas on 1.5 kuud.
Ise teevad nn juhatuse koosolekuid, teevad otsuseid.
Lähiajal tulemas üldkoosolek, kus peaks kinnitama majandusaasta aruannet ja lisaks muud teemad.
Küsimus... Kas need otsused mida teevad nn juhatuse koosoleku ja üldkoosolekul on seadusega kooskõlas?



Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
Postitusi:1399
Liitunud:29 Jaan 2006 02:00
Asukoht:Harjumaa, Saue vald
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Re: Juhatus ja koosolekud

Postitus Postitas Heino » 20 Juun 2019 08:08

Juhatus kinnitatakse üldkoosoleku poolt. Kõik muu on informatiivne pool. Kuna tulemas on uus üldkoosolek, siis saate uurida - milles probleem on.


Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

Klaas
Üüriline
Üüriline
Postitusi:2
Liitunud:19 Juun 2019 23:07

Re: Juhatus ja koosolekud

Postitus Postitas Klaas » 20 Juun 2019 16:58

Hey.
Põhikirjas selline punkt: Isikud, kes ei ole ühistu liikmed ja keda ei ole kutsutud üldkoosolekule päeva korras märgitud juhatuse otsusega. ei või osaleda üldkoosolekul ilma üldkoosoleku vastava loata.
Minu küsimus. Kas korteri omanik võib volitada teist inimest üldkoosolekust osa võtma?
Teine küsimus. Kui mul on korter seal majas,aga ei ole minu nimel, kuid olen sinna sisse kirjutatud. Kas võin ise osaleda üldkoosolekul ilma volituseta?



Natali
Liige
Liige
Postitusi:98
Liitunud:14 Okt 2007 19:25
Asukoht:Väike-Maarja

Re: Juhatus ja koosolekud

Postitus Postitas Natali » 22 Juun 2019 23:21

Korteriomanik saab volituse kirjutada lihtkirjalikult, ehk siis kasvõi käsitsi, et mina see (lisada ka isikukood) ja selle korteri omanik volitan vaat selle isiku esindama ennast, kas üheks üldkoosolekuks või aastaks või mitmeks aastaks (kõik vastavalt kokkuleppele ja soovile) ja lähebki volitatu esindama teda. Sissekirjutus ei tähenda muud, kui seda, et oled majaelanik, aga mitte ühistu liige ja kuna sind pole kutsutud koosolekule, siis on vaja volitust.



ennkippel
Haldur
Haldur
Postitusi:669
Liitunud:26 Veebr 2011 12:54
Asukoht:Põltsamaa Ringtee
On tänatud: 5 korda

Re: Juhatus ja koosolekud

Postitus Postitas ennkippel » 23 Juun 2019 13:02

Veel üks tähelepanek seoses üldkoosolekutega. Alates 01.01.2018 ei ole enam korteriühistu üldkoosolekuid vaid seaduse järgi on korteriomanike üldkoosolekud, nii tuleb ka protokollid vormistada. Seoses teie põhikirja punktiga, kus väidetavalt on kirjutatud, et võõrad ei tohi osaleda on väike vastuolu seadusega. Nimelt kui korteriomanik volitab nii nimetatud võõra ennast esindama, siis võib see võõras koosolekul osaleda volitusel nimetatud tähtajaga(samas võib ka korteriomanik kes volitas kohal olla, ainult tal ei ole siis hääleõigust ,vaid on volitatul hääleõigus) ja mitte keegi ei tohi seda keelata. Seda nimelt sellepärast, et kui põhikiri läheb vastuollu krts seadusega, tuleb seaduses sätestatud § järgi käituda. Nii et juhatus küll ei saa siin otsustada koosolekul osalevate inimeste ringi, vaid korteriomanikud saavad vastavalt krts seadusele. Antud juhul krts § 22 Hääleõigus üldkoosolekul punkt 2 ütleb: Korteriomanike üldkoosolekul osalemiseks õigustatud korteriomanike ring määratakse üldkoosoleku päeval enne üldkoosoleku algust. Sama § punkt 5 ütleb: Üldkoosolekul võib osaleda korteriomanik ise või tema esindaja, kelle esindusõiguse olemasolu on kirjaliku dokumendiga tõendatud. Esindaja osavõtt üldkoosolekust ei võta korteriomanikult õigust osaleda üldkoosolekul. Korteriühistu põhikirjaga võib ette näha sama isiku poolt esindatavate korteriomanike ülemmäära.



Vasta