Brem-lt majandamise ülevõtmine - hädas

Probleemid ja teised teemad, mis on seotud haldusfirmadega

Moderaator:Heino

Vasta
roo
Üüriline
Üüriline
Postitusi:2
Liitunud:28 Juul 2006 03:00
Brem-lt majandamise ülevõtmine - hädas

Postitus Postitas roo » 31 Juul 2006 15:27

Ma ei oska enam ei nutta ega naerda. Olukord on jaburast jaburam. Kõ moodustati juba aasta tagasi. Kohe hakkasime samme astuma, et Brem-lt majandamist üle võtta aga nad väitsid aasta aega, et meil mingi remondifondi võlg jne. Nüüd siis on võlg tasa ja nad on nõus asju üle andma. AGA igasugust meiepoolset ülevõtmis/vastuvõtmis akti nad keelduvad alla kirjutamast. Väidavad, et saadavad lõpetamisnäidud ise EE-le ja TLN Vee-le ja siis koopia sellest hiljem meile ka ja selle järgi lõpetamegi. Rohkem ei ühtki paberit! Aga meil on vaja fikseerida ju ka kuidagi, mis näitudega me asjad üle võtame ja lisaks on nad tõstnud veearvesti valesse kohta, mille tahame ka fikseerida aktis. Kuskil tahaks fikseerida ka selle, kellele jäävad brem-ile võlgu olevate kodanike võlad ja kuhu jääb remondifondi positiivne rahajääk. Nii igaks juhuks. Kohapeal lihtsalt karjusid meie juhatuse liikme peale, et kuidas me julgeme nõuda mingile oma koostatud paberile allkirja. Telefonitoru ära loopimine on tavaline. Veemõõtjaga on suur probleem, sest nad on selle kunagi tõstnud liitumispunktist eemale nii et arvesti ja liitumispunkti vahele jääb osa tarbijaid, kelle kohta pole mingit arvestust peetud. Me nõuame, et nad mõõtja tagasi tõstaks. Tallinna Vee inspektorilt on juhised ja joonis ja selleks olemas. Aga Brem väidab, et nad ostavad meile sinna veel teise mõõtja lisaks ja meie peame selle kinni maksma. •igemini mitte Kõ vaid korteriomanikud. Sest nali on veel selles, et korteriomanike lepingutes on lõik, mis sätestab, et leping lõpetab automaatselt kehtivuse kui moodustatakse Kõ. Kõ moodustati aasta tagasi. Aga Kõ-ga pole Brem mingit lepingut teinud. Ega ka ettepanekut lepingu sõlmimiseks. Nüüd on mul pea täiesti segi. Ehk on kõige õigem nende tingimustel neist lahti saada? Kas kegi teab, äkki on kuskil tasuta õigusabi korteriühistutele? Või on keegi Brem-ga lõpetanud ja samasuguse jama sees olnud? Täielik segadus

Muutis Heino: tegin eraldi teema ja tõstsin uude alafoorumisse: Haldusfirmad[/size:c628b50d42]



Valge
Linnapea
Linnapea
Postitusi:1206
Liitunud:06 Apr 2006 03:00
Asukoht:Tallinn

Postitus Postitas Valge » 31 Juul 2006 20:47




roo
Üüriline
Üüriline
Postitusi:2
Liitunud:28 Juul 2006 03:00

Postitus Postitas roo » 31 Juul 2006 21:08

Aitäh õigusabi lingi eest!

Ma tahtsingi oma postituse lisada selle eelmise ülevõtmisteema alla aga millegipärast tekkis eraldi teema. Vabandan.

Meil on valida, kas võtame üle ka kõik võlgadega korterid või meile ei anta üldse mitte midagi üle. Ma ikka siiralt imestan, et kuidas üks ettevõte saab niimoodi suhelda. Nad ei ole nõus arvestama mitte ühtegi meie poolt tehtud punktiga ülevõtmisaktis. Ainult nende tingimused loevad. Nagu teine pool oleks olematu! Olen päev otsa selle jamaga tegelenud ja õhtuks on selge, et parem õudne lõpp kui lõputu õudus.

Ja siis mind huvitab veel, et kui ma esitan tääde teostamise taotluse Brem-le, millele tahan võtta nendepoolset allkirja, siis nad keelduvad alla kirjutamast, et said taotluse kätte. No kuidas ma siis dokumenteerin nedega suhtlust?

Aga, kui keegi nutab taga Brem-i poolt kaotatud maja dokumente, siis ilma asjata. Saime omale maja ekspluatatsiooniplaani, ilusa koltunud paberilehe aastast 1971. Ausalt äeldes ei oska sellega küll miskit tarka peale hakata. õhistul on ammu olemas maja ekspluatatsiooniplaan aastast 2004.

Nojah, tore, et sain ennast siin väljendada. Ja ehk keegi loeb seda enne kui otsustab Brem Kinnisvarahooldusega lepingu sõlmida. Et siis oleks hoiatuseks.



sirts
Linnapea
Linnapea
Postitusi:1405
Liitunud:18 Veebr 2006 02:00
Asukoht:Tartumaa
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 31 Juul 2006 23:51

Tunnen sulle siiralt kaasa. Meil oli sama jäärapäine nn haldusfirma. Ka meie pole midagi aktiga üle võtnud, sest seda lihtsalt meile ei antud. Aga mis puutub võlglastesse, siis meie võlgu üle ei võtnud, alustasime nullist. Neil pole mingit võimalust neid võlgu ka üle anda, kui arved on esitanud nemad, siis peavad raha kasseerima ka nemad. Mõnel juhul on jälle võlgade ülevõtmine osutunud õigustatuks, ei tule siinkohal ühtki head näidet hetkel küll meelde.
Aga kui te aasta tagasi moodustasite ühistu, kas siis juba avaldasite soovi Bremi alt äta tulla? Meie saatsime oma haldusettevõttele kirja, et sellest kuupäevast arveldab meie majas Kõ ja punkt. Sõlmisime lepingud teenindavate firmadega ja korras. Nad ei saa takistada.
Aga ma arvan ka, et oma närvide säilitamise nimel oleks mõtekas ee asi kiiresti lõpetada. Ja see üleandmise akti vorm on ju valitsuse mnäärusega kehtestatud. Mul isegi on see kusagil olemas, võiks selle siia üles riputada.
Kogenumatel ühistu juhtidel on see ka kindlasti olemas.
Tasuta abi korteriühistutele peaks saama EKÜLi büroost Tallinnas. Vaata www.ekyl.ee



Atz
Üüriline
Üüriline
Postitusi:4
Liitunud:10 Apr 2007 03:00

Re: Brem-lt majandamise ülevõtmine - hädas

Postitus Postitas Atz » 23 Mai 2007 09:52

Tundub et vana viide, mida siin-seal soovitatakse ei toimi enam.
Minul küsimused:
Mis dokumente on õigus nõuda BREM-l lepingu lõpetamiseks ? (nt küsivad asutamiskoosoleku protokolli kuid kui KÜ on juba olemas, siis milleks ?)
Mis dokumente on meil õigus nõuda BREM-lt ?
Milliste seadustega see üldse on reguleeritud ?



sirts
Linnapea
Linnapea
Postitusi:1405
Liitunud:18 Veebr 2006 02:00
Asukoht:Tartumaa
Kontakt:

Re: Brem-lt majandamise ülevõtmine - hädas

Postitus Postitas sirts » 23 Mai 2007 10:15

Vaata failide alt. Seal on avaldus ja akt. Neil ei ole teilt õigus praktiliselt midagi nõuda. See on teie kinnisvara, mille hooldamise eest vastutate ise. Ja on teie enda asi, mis te oma majaga peale hakkate. Teie maja pole mitte Bremi vara.



Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
Postitusi:1399
Liitunud:29 Jaan 2006 02:00
Asukoht:Harjumaa, Saue vald
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Re: Brem-lt majandamise ülevõtmine - hädas

Postitus Postitas Heino » 23 Mai 2007 12:08

Viide on parandatud. Heaks abimeheks on alati OTSING.


Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

Vasta