KÜga torude remondist - kas maksta?

Ehitust, renoveermist, remonti ja avariitöid puudutavad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
mimi
Üüriline
Üüriline
KÜga torude remondist - kas maksta?

Postitus Postitas mimi » 13 Dets 2008 00:21

Tere,

Vajaksin pisut nõu, ehk oskate nõu anda - vabandust, selgitus üsna pikk:

Teen korteris remonti, vahetasime ka kõik torud ära - selle organiseeris lepinguliselt palgatud ehitusmees. Sama päev - laupäev, 15. november - kui torusid vahetati sain õhtul KÜ esinaiselt kõne, et oli toimunud mingi ummistus I korrusel. Järgmine päev käis kohal Toruabi, oletasid, et tegemist võib olla vana malmtoru tükiga, mis torude vahetamisel püstakusse kukkus (sest kuulsid midagi püstakus kõlisemas), kuid kindlalt ei saanud öelda, kuna tükki kätte ei saanud - olevat liiga suur. KÜ otsustas, et vahetavad keldris oleva püstaku- ja maa -aluse toru ära, et olla kindel - seda meie arvelt. Olin nõus, tingimusel, et probleem tõesti tekkis meie remondi tõttu. Peale pikka vassimist, aegade muutmist ja vastamata kõnesid sain teada, et töö toimub millalgi reedel, st 6 päeva peale ummistust, kusjuures selle aja jooksul ei tekkinud ühtegi korda uut ummistust. KÜ ei olnud nõus enne vahetamist (minu arvel) kontrollima, kas problemaatiline tükk ikka veel torus on (v.a. juhul, kui 65 000 EEK eest tuleb kohale spetsialist) ning ei andnud meile ka eelnevalt infot ei tööde teostaja, hinna, aja ega muu kohta. PS: ka mina ei andnud mitte ühtegi allkirja kuhugi, et olen nõus/maksan antud töö kinni. PS2: sain muuseas teada, et KÜ oli samalt firmalt nii kui nii tellinud vähemalt tolle trepikoja torude vahetuse, antud püstak aga vahetatavat eraldi tööna. Vahetamise päeval olin kohal, torumehed väitsid algul minu juuresolekul, et mingit torutükki püstakus polnud, kui mu elukaaslane aga sinna jõudis, kinnitasid talle, et oli. Tõendavat materjali neil näidata polnud.
Selle kuu alguses sain kommunaalteenuste arve, kus oli üks lakooniline rida tavapärasele juurde lisatud - toruabi, torude vahetus: 8909 EEK. Kuna mul ei ole ühtegi kinnitust, et probleem minu korteri tõttu tekkis, samas aga oleks ehk eelnevalt kas või Toruabi kaamerabussiga kontrollides (826EEK/h) saanud toruvahetust vältida, ei ole ma üldse kindel et mina (st minu torumees) antud summa kinni peaks maksma.

Seega ka küsimused:

- Kas KÜ-l on antud situatsioonis õigus tellida minu arvel teadmata firma selliseid töid teostama ja samas keelduda avaldamast mulle eelnevalt hinda, tööde aega või töövõtjat?
- Kas KÜ võib keelduda minu organiseeritud adekvaatsest kontrollist, et saaksin vältida ebavajalikke lisakulutusi?
- Kas KÜ-l on õigus esitada mulle hiljem arve antud tööde eest, ilma täpsustavaid detaile lisamata ning sealjuures minult ühtegi allkirja saamata, et ma pakutud teenusega algselt üldse nõus olin?
- Ja muidugi peamine - kas KÜ-l on õigus minult praegusel juhul seda summat nõuda?

Ma oleks väga tänulik, kui saaksite nõu anda.

leammj
Haldur
Haldur

Re: KÜga torude remondist - kas maksta?

Postitus Postitas leammj » 17 Dets 2008 23:06

Kõik sellised kokkulepped tehakse kirjalikult,
Olen kokkupuutunud sellise olukorraga,4-dal korrusel korteriomanik vahetas oma korteris WC potti. Tal langes kan.torusse mingid tükkid.Kutsus ToruAbi välja.Maksis kahel korral need tööd kinni.Kui oli ka mõni tükk siis see sai olla all keldrikorrusel. Toruabi käis kolmel päeval seda ummistust tegemas. Omanik maksis ainult 2-he korra eest,. Kuna esimesel korral ta tegi lohakalt.Tegid all keldris selle kan,toru siibri lahti ja puhastasid korralikult puhtaks. Sellega see ka kõik lõppes.Oli vaja kõrvaldada ainult see tükk , mis kukkus sisse, Ma ei saaaru , miks pidi maksma selle toru vahetuse kinni omanik.

- Kas KÜ-l on antud situatsioonis õigus tellida minu arvel teadmata firma selliseid töid teostama ja samas keelduda avaldamast mulle eelnevalt hinda, tööde aega või töövõtjat? Ma usun , et kõik need tööd pidi juhatus sinuga kooskõlastama.Sulle esitama need hinnapakkumised.

- Kas KÜ võib keelduda minu organiseeritud adekvaatsest kontrollist, et saaksin vältida ebavajalikke lisakulutusi? See on sinu õigus kontrollida neid töid , mis pidid maksma
- Kas KÜ-l on õigus esitada mulle hiljem arve antud tööde eest, ilma täpsustavaid detaile lisamata ning sealjuures minult ühtegi allkirja saamata, et ma pakutud teenusega algselt üldse nõus olin?
- Ja muidugi peamine - kas KÜ-l on õigus minult praegusel juhul seda summat nõuda?

Ma oleks väga tänulik, kui saaksite nõu anda.
Siin võid pöörduda juristi poole

mimi
Üüriline
Üüriline

Re: KÜga torude remondist - kas maksta?

Postitus Postitas mimi » 17 Dets 2008 23:57

Suur tänu, võtan arvesse :)

Vasta