Tere!
Elan korteris, kus keskküte on täielikult elektrikütte vastu välja vahetatud. KÜ esitab iga kuu küttearve, kuigi reaalne küttekulu on mul 0. On tekkinud olukord, kus maksan kütte eest topelt - elektri eest, mida tarbivad elektriradiaatorid ja keskkütte eest, mida ma üldsegi ei kasuta. Seega maksan praktiliselt teiste korterite küttearveid. Tahan KÜ juhatusele avalduse kirjutada, et seda üldkoosolekul arutada, kuid esimees ütles, et sellest ei ole kasu, maksma pean ikka ja kohtuteed ette võttes ootaks mind kaotus.
Ehk oskab keegi viidata seadustele või anda nõu, kuidas sellele olukorrale lahendust leida?
Ette tänades
Küte
Moderaator:Heino
- Heino
- Administraator
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Re: Küte
Võimalik, et korteris on küttesüsteemi muudetud omavoliliselt või sa maksad siiski mingi valemi järgi ainult teatud % küttest. Otsi foorumist ja sa leiad kindlasti oma küsimusele vastuse.
Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte
On tõesti võimalik, et omavoliliselt. Aga see juhtus enne mind, ma ei tea täpselt. See teatud % küttest, mida ma maksan, on 100. Kas see on teie meelest normaalne? Kas saab keegi sundida mind keskkütet kasutama? Umbes nii, et pangu ma keskkütteradikad seinale tagasi, muud lootust pole...
Eeldatavasti läbivad sinu korterit siiski keskküttetorud ja need kütavad ikkagi sinu korterit. Korterelamutes jaotub soojus läbi kandekonstruktsioonide ehk seinte ja seega tarbid sa keskkütet kaudselt. Arvutused näitavad, et umbes 40 kuni 60 % vajaminevast soojusest võetakse läbi seinte teistelt keskküttega köetavatelt korteritelt.
Samas köetakse ka ühiskasutuses olevaid ruume nagu trepikojad, kelder jne. Nende kütmise eest peavad kõik maksma hoolimata sellest kuidas sa oma korterit kütad.
Soovitan lugeda järgnevat artiklit http://www.tepso.ee/failid/problem9.pdf
Samas köetakse ka ühiskasutuses olevaid ruume nagu trepikojad, kelder jne. Nende kütmise eest peavad kõik maksma hoolimata sellest kuidas sa oma korterit kütad.
Soovitan lugeda järgnevat artiklit http://www.tepso.ee/failid/problem9.pdf
Kui sa arvad , et lülitasid end küttest välja siis ei pea maksma. Vale arusaamine.Kas sul on see elektrikütte kooskõlastatud läbi üldkoosoleku. Kui ei . Oled seega rikkunud oma KÜ põhikirja. Viinud tasakaalust välja küttesüsteemi.
Saad ju mingit ikkagi sooja läbivatest küttesüsteemi torudest Nii nagu ergon kirjutab. Üldkasutatud ruumid .trepikoda.
Pöördu Küttemaailama poole Nad teevad sulle selle kõik selgeks.
Saad ju mingit ikkagi sooja läbivatest küttesüsteemi torudest Nii nagu ergon kirjutab. Üldkasutatud ruumid .trepikoda.
Pöördu Küttemaailama poole Nad teevad sulle selle kõik selgeks.