KÜ Asutamiskoosolekust etteteatamine

Korteriühistu asutamist puudutavad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
janis
Üüriline
Üüriline
KÜ Asutamiskoosolekust etteteatamine

Postitus Postitas janis » 23 Okt 2007 20:57

Mitu päeva peab ette teatama korterivaldajatele üldkoosolekust, mille eesmärk on korteriühistu asutamine? Üks portaali fail näeb ette nii: http://www.korteriyhistuabi.com/ky/Down ... et=62.html .
Teine fail aga ütleb, mitte küll asutmiskoosoleku kohta, kuid üldkoosoleku etteteatamisest järgmiselt: http://www.korteriyhistuabi.com/ky/Down ... et=61.html .
Mis on seaduslik? Kas see päevade arv on 7 või 14, mis tuleb korteriühistu asutamiskoosolekust ette teatada? Mis seadusest see säte tuleneb? Vastuste eest ette tänades.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Re: KÜ Asutamiskoosolekust etteteatamine

Postitus Postitas pimeloom » 23 Okt 2007 21:58

Kaks põhilist seadust, mis KÜ-de tegevust reguleerivad on Korteriühistuseadus ja Mittetulundusühingute seadus
Üldkoosoleku kokkukutsumist reguleerib viimane.
Paragrahv 20. Üldkoosoleku kokkukutsumine
5) Üldkoosoleku kokkukutsumisest peab ette teatama vähemalt seitse päeva, kui põhikirjaga ei ole ette nähtud pikemat tähtaega

Seega mina arvan, et 7 päeva on õige.

LIhtsalt hea inimene :P

janis
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas janis » 23 Okt 2007 22:25

Ja veel: Nagu eelpool mainitud lingi alt (http://www.korteriyhistuabi.com/ky/Down ... et=61.html) , kus on mainitud et "juhul kui üldkoosoleku üks päevakorrapunkte on majandusaasta aruande kinnitamine" tuleb sellega tutvumise võimalusest teatada vähemalt 14 päeva enne koosoleku toimumist. S.t. tuleb koosolek korraldada samuti 14 päeva pärast. Kas keegi teab mis seadusest tuleneb? Olen otsin, kuid asjatult.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 24 Okt 2007 12:45

No see on ju teine asi. Kaks nädalat enne koosolekut peab korteriomanikul olema võimalus aastaaruandega tutvuda ja küsimusi esitada.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 24 Okt 2007 13:04

janis kirjutas: "juhul kui üldkoosoleku üks päevakorrapunkte on majandusaasta aruande kinnitamine" tuleb sellega tutvumise võimalusest teatada vähemalt 14 päeva enne koosoleku toimumist. S.t. tuleb koosolek korraldada samuti 14 päeva pärast. Kas keegi teab mis seadusest tuleneb? Olen otsin, kuid asjatult.
Soovitan seadusi lugeda. See on kirjas Korteriühistuseaduses.

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 24 Okt 2007 14:40

Kas see võiks olla KÜS §15 p (2). Ma arvan, et sealt on see arvamine tulnud.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 24 Okt 2007 16:42

KÜd ei eksisteeri ju veel?
Ehk asutatakse MTÜ?

Sellisel juhul ei pea ju lugema KÜSst vaid MTÜSi
Ütleb ju KÜS
§ 3. Korteriühistu asutamine

(1) Korteriühistu asutamine toimub mittetulundusühingute seaduses ettenähtud korras korteriomanditeks jagatud kinnisasja korteriomanike enamuse otsuse alusel, kui sellele enamusele kuulub korteriomandi eseme mõtteliste osade kaudu suurem osa ehitisest ja maatükist. Asutamislepingut ei sõlmita.

Aga MTÜSis ei ole sellist punkti, mis kehtstab MTÜ ehk KÜ asutamise koosoleku etteteatamise aja. Minu hinnagul on see ikkagi kokkuleppeline Inimesed peavad aru saama
1. mis ja kas nende jaoks midagi muutub
2.mis on sellise muudatuse põhjus
3. mis on plussid ja miinused

Enne ei hakka keegi tõsiselt mõtlema. Mina käisin igas korteris ja tegin eeltöö ära ning alles siis kutsusin kokku koosoleku

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

janis
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas janis » 26 Okt 2007 00:10

janis kirjutas:
"juhul kui üldkoosoleku üks päevakorrapunkte on majandusaasta aruande kinnitamine" tuleb sellega tutvumise võimalusest teatada vähemalt 14 päeva enne koosoleku toimumist. S.t. tuleb koosolek korraldada samuti 14 päeva pärast. Kas keegi teab mis seadusest tuleneb? Olen otsin, kuid asjatult.

Soovitan seadusi lugeda. See on kirjas Korteriühistuseaduses.

Küsimus: Kas sama asi kehtib ka ühisuse puhul, kui ühistut veel pole ja haldusfirma majanduskava koos üldkoosoleku kuulutusega välja pole pannud ning kätte jaganud.

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 26 Okt 2007 06:35

Loe Kortreiomandiseadust.
Seal on kirjas Valitseja kohustused. Teil peaks olema valitsejaga sõlmitud leping või vähemalt üldkoosoleku protokoll, kus peaks oleam kirjas teievahelised kokkulepped.

Tark teeb alguses seda, millega rumal lõpetab (Baltasar Gracian)

Vasta