Uus kortermaja

Korteriühistu asutamist puudutavad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
windstar
Üüriline
Üüriline
Uus kortermaja

Postitus Postitas windstar » 22 Aug 2006 01:24

Küsimus järgmine, kas Kõ saab asutada, kui majas on kokku 40 korterit, nendest 20 on veel notariaalselt müümata, kuuluvad arendajale? Lisaks veel kolm äripinda, millest samuti üks notariaalselt vormistamata?

Kasutaja avatar
Heino
Administraator
Administraator
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Postitus Postitas Heino » 22 Aug 2006 09:48

Arendaja on ka omanik ja ühistut saab asutada küll. Ja veel: [i:6551bba57b]Korteriühistu asutamine toimub mittetulundusühingute seaduses ettenähtud korras korteriomanditeks jagatud kinnisasja korteriomanike enamuse otsuse alusel, kui sellele enamusele kuulub korteriomandi eseme mõtteliste osade kaudu suurem osa ehitisest ja maatükist.[/i:6551bba57b]

Külasta ka Korteriühistu Abi Facebooki fännilehte

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Postitus Postitas sirts » 22 Aug 2006 11:01

Olenemata sellest, millises müügijärgus on korterid, on nad ikkagi kellegi omad ja ühistu moodustamiseks pole takistusi. Enamus otsustab.
Kui need korterid ka müüakse, on ühistu loodud ja uued omanikud automaatselt ühistu liikmed. Kõ on sundühistu.
Kui pooled korteritest kuuluvad veel arendajale, siis on teil lihtsam kokku leppida ühe arendaja kui hiljem 20 korteriga eraldi. Mina kasutaks juhust ja moodustaks ühistu ära, kui initsiatiivgrupp olemas..

Valge
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas Valge » 22 Aug 2006 12:06

Ma olen kuulnud, et on arendajaid kes on kehtestanud üüratult suure haldus ja hooldustasu ja ei taha sellest kuidagi loobuda ning püüavad takistada Kõ teket. Valge tn uutes majades küündis summa kuni 32 kr m2. See pidavat olema mingi siseviimistluste maksumused, mis on sellisel moel ajatatud mingi perioodi peale. Mul on kahtlane tunne, et sellistel juhtudel võib olla tegemist fikseeritud ajaks siduvlepinguga.

Vasta