Ühistu keeldub kinni maksmast!

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
rowan
Üüriline
Üüriline
Ühistu keeldub kinni maksmast!

Postitus Postitas rowan » 19 Juul 2009 09:03

Tere.Selline probleem ,et oli ühisgaasitorus (mis asub minu korteris) leke,
mille ma lasin ära parandada.Aga ühistu keeldub maksmast ütleb ,et meil pole raha meil paart suurt võlglast (üle 20 000eek) ja üldse toru on sinu korteris ,et ise maksad.Kuidas sellises olukorras käituda?Mul arve kviitng kõik olemas ,kas mul on õigus see raha välja nõuda ja kuidas seda teha?
Endal remont käsil, renoveerin korterit küsisin veel kas oleks võimalik kohe kanalisatsiooni püstaku ära vahetada, siis sain umbes sellise vastuse "unusta ära, meil kõik ise maksavad!".Ei saa aru mille jaoks siis üldse ühistut vaja, kes veel hoiatas ,et see talv ei lülitada soojustki sisse võlglaste pärast.

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Re: Ühistu keeldub kinni maksmast!

Postitus Postitas lasnakas » 19 Juul 2009 09:46

Suurvõlglased tuleb kohtusse anda, KÜ ei ole sotsiaalamet. Seejärel kohtuotsus kohtutäiturile ja vajadusel müüb kohtutäitur nende korteri odava hinna eest maha ning KÜ saab oma raha kätte. Need, kes praegu ei maksa, ei suuda talve tulles üldsegi maksta, võlg aina suureneb ja tõepoolest lülitatakse kogu teie majas küte välja.
Üldkulud tuleb kogu majarahval ühiselt kinni maksta. Jäta see kviitung alles, aita võlglastelt raha kätte saada ning nõua oma raha ühistu kassast välja.
Kanalisatsiooniga on nii, et pead enamuse nõusse saama, sest üldremont peab olema ühiselt otsustatud. Arvestad püstikute vahetamisele tehtava kulu välja, palju see igale korterile maksma läheb, arutad seda enamusega. Kui aga kõik teised korteriomanikud on vaiksed ja vaesed, võid teha neile ettepaneku, et maksad ise neist kuludest suurema osa ja nemad vähem - kaupled nagu türgi turul. Kui aga miski ei aita, vahetad tõepoolest kogu vajaliku torustiku oma kuludega.

rowan
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas rowan » 19 Juul 2009 11:05

Esimees rääkis ,et kunagi oli ka kolmas võlglane ,kui temaga tegeleti läksi ühistul endil juba ligi 10 000 kohtukuludeks.Seepärast polegi tema sõnul nendega võimalik tegeleda, tuleb lihtsalt kasseerida maksjate rahast kuidagi ka nende võlga kokku!

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 19 Juul 2009 14:10

rowan kirjutas: läksi ühistul endil juba ligi 10 000 kohtukuludeks.
Riigilõiv maksekäsu kiirmenetluses on 3% nõudelt, kuid mitte alla 750 krooni (möödunud aastal veel mitte alla 250 krooni). Mitte ma ei kujuta ette, mismoodi saab ühistul kohtukuludeks 10 000 krooni minna.

Lasnaka optimismi ma muidugi ei jaga. Kohus võib maksekäsu või otsuse võla maksmiseks teha ja selle võib kohtutäiturile viia, aga kui ikka praegu keegi kirnnisvara ei osta, siis ei õnnestu seda ka kohtutäituril müüa.

k24
Juhatuse esimees
Juhatuse esimees

Postitus Postitas k24 » 21 Juul 2009 10:06

rowan
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas rowan » 21 Juul 2009 14:00

Jah nagu aru saada on suluseis selle ühistuga ja väga raske on oma raha kätte saada.Nüüd kui mul asi jõudis radiaatorite vahetamiseni ei taha mull ühistuesinaine soojussõlme võtmeidgi anda.Ei tea kas peab seal ukse eest ära lööma ja uue asemele panema :D

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 21 Juul 2009 15:38

Ma tegin meie kahele võlglasele ettepaneku sõlmida KOKKULEPE, milles on kirjas, et nad maksavad kuus kindla summa, mis sisaldab kuumakset, kuni võlgnevus on kustunud. Kui kas või ühe kuu vahele jätavad on ettehoiatamata kohtus. Suvine aeg on hea võlgnevuse kustutamiseks, sest puudub küte. Nii kustutavad nad suvekuul võlgnevust 1000 - 1300 krooni kuus. Ei pea olema joodik, et võlgnevus tekiks, ajad on rasked. Suurvõlgnik, kes majas ei elagi, on kohtus. Kõik kohtuga seotud kulud tasub võlgnik. Siiani olen maksnud 3000 krooni. Kohtuasju ajab haldusfirma.
Kui suur see summa siis on, mida ühistult nõuate? Kas lekkis sulgemiskraani ühendamiskoht või toru ise? Ma vahetasin ka gaasipliidi, uus ühendustoru (pliidi ja suure toru vahel) ja uus sulgemiskraan, ikka ise maksin.
Oleksite pidanud enne töö tegemist ühistu juhatusega vestlema ja näitama neile lekke olemasolu, pärast on ju raske kindlaks teha, kas oli leke või vahetasite lihtsalt toru ära või muutsite asukohta.

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 21 Juul 2009 23:41

Ma muidugi ei tea , mis leping teil KÜ-s on. Kuid , mis on sinu korteris teed oma kuludega.Gaasitoru ka , mis on korteris tuleb sul kutsuda kohale gaasimeister ja temaga kooskõlastada ja teha tööd. KÜ-le esitada , et tööd on tehtud kompententselt gaasi firma poolt.KÜ vastutab ainult üldkastatavate kommunikatsioonide eest.
Radiaator on lahutamatu osa küttesüsteemist. seega kuulub elamule.. Radiaatori vahetuse pead kooskõlastama juhatusega. Uus radiaator peab vastama vanale radiaatorile Tema andmed peavad olema vastavuses.Kui sa tahad vahetada individuaalselt radiaatorit , Pead ju kooskõladstama selle juhatusega kirjalikult. Sest juhatuse liige peab süsteemist välja laskma kogu kütte vee. Ja kui teil majas on ühetorusüsteem. Siis lastakse kogu süsteem tühjaks. See on lisa kulutused KÜ-le. Soovitan ikkagi juhatuse esimehega leida ühine keel

Vasta