Vent. korstnate tüüp/liik/kuju

Ehitust, renoveermist, remonti ja avariitöid puudutavad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
Kasutaja avatar
Thom
Revident
Revident
Vent. korstnate tüüp/liik/kuju

Postitus Postitas Thom » 10 Okt 2010 22:08

Oskab äkki mõni ehitusega lähemalt kokku puutuv inimene või majal viilkatust omav inimene anda soovitust järgnevas - 5-korruselise majal on hetkel käimas katuse remonttööd ja tekkis väike küsimus/mõte seoses vent.korstendega (mitte need tellistest vaid plastist, mis WCst tulevad. Seni on nad katusele välja läinud, aga kui nad hoopis jätta katuse alla (pööningul käib õhk ilusti läbi) ja seal nö. tagurpidi alla keerata (nagu tagurpidi U või J).
Küsimus ajendatud just kokkuhoiuplaanist - poleks vaja uusi torusid katusele ja ka auke katusel vähem. Osadel majal olen märganud, et pole peale kivikorstnate teisi, ju siis on see vent. kuidagi teisiti lahendatud.

Kasutaja avatar
ergon
Haldur
Haldur
On tänanud: 1 kord

Re: Vent. korstnate tüüp/liik/kuju

Postitus Postitas ergon » 10 Okt 2010 23:23

Puht praktilisest küljest mina küll s---ahaisu pööningule ei juhiks, hoolimata sellest kui hästi õhk läbi käiks. Samas kui pööning lahti on (kuidas siis veel õhk läbi käiks) on ka küttearved suured, sest läbi lae on soojusemissioon kõige suurem. Soovin pööningu ilusti kinni panna soojakadude vähendamiseks ja kakahais õue katusele juhtida. Need plastiktorud peaks olema kanalisatsiooni tuulutused.

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Postitus Postitas lasnakas » 11 Okt 2010 09:15

Thom kirjutas:Osadel majal olen märganud, et pole peale kivikorstnate teisi, ju siis on see vent. kuidagi teisiti lahendatud.
Korstendel on lõõrid. Järelikult on neisse korstendesse ehitatud lõõre just nii palju, et osad juhivad sitahaisu korstna kaudu välja. Ma ei tuleks selle pealegi, et jätta ebameeldiv lehk katuse alla. Mõistlik oleks väljaõppinud potsepaga konsulteerida.

Kasutaja avatar
Thom
Revident
Revident

Postitus Postitas Thom » 13 Okt 2010 08:44

OK, selge. Konsulteeritud. Osad on katuse alla need jätnud ja ei kurda - pööningul käiakse minimaalselt ja mingit meeletut lehka ei ole.
Aga kokkuvõte minu enda jaoks on see, et lähevad korstnad katusele.

Vasta