sadevee torustik

Ehitust, renoveermist, remonti ja avariitöid puudutavad teemad

Moderaator:Heino

Vasta
anksu
Üüriline
Üüriline
sadevee torustik

Postitus Postitas anksu » 16 Veebr 2011 22:42

tere.
elan 2 koruselises keskküttega majas kust jookseb katuselt keldrisse ka sadevee toru (labi wc). aga see toru jookseb juba aasta aega minu keldriboxi. aasta tagasi pöördusin ühistu esimehe poole tema arvas esmalt et mina ise pean selle oma kulude ja kirjadega väjla vahetama, aga ja siis arvas et laseb nende korteri omanikel selle parandada kelle korteritest see läbi jookseb. nüüd on aasta möödas ja asjad on muutusteta saatsin 2 ndl tagasi maili esimehele et kes selle siis korda peab tegema või kes nende torustikke eest vastutab et need töökoras olex. siiani pole vaevatud isegi mitte vastata.kas keegi oskab öelda kes vastutab keldris olevate torustikke eest k.a. kanlisatsioon ja vesi.

MargusT
Juhatuse liige
Juhatuse liige
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 3 korda
Kontakt:

Re: sadevee torustik

Postitus Postitas MargusT » 16 Veebr 2011 23:32

Korteriomandiseaduse §15 lõige 1 ütleb, et kaasomandi eset valitsevad korteriomanikud ühiselt, kui seaduse või korteriomanike kokkuleppega ei ole ette nähtud teisiti. Juhul kui olete korteriühistu (ühisuse puhul valitseja) poole kirjalikult (parem, sest hiljem võib kohtuvaidluses seda dokumenti vaja minna) pöördunud sadevee toru remonditöö nõudmisega ja nad pole mõistliku aja jooksul remonditööga alustanud, siis võite vajaliku remonditöö ise ette võtta ja sellele tehtud kulutused hiljem korteriühistult või teistelt korteriomanikel sisse nõuda. Ja kui nad ei maksa teile tehtud kulutusi kinni, siis saate pöörduda abi saamiseks kohtu poole. Teie tegevuse aluseks hädavajaliku remonditöö ettevõtmiseks ja tehtud kulutuste sissenõudmiseks on eelnimetatud paragrahvi lõige 2, mis ütleb, et korteriomanikul on õigus teha kaasomandi eseme säilitamiseks vajalikke toiminguid teiste korteriomanike nõusolekuta ning ta võib teistelt korteriomanikelt nõuda, et nad hüvitavad vajalikud kulutused kaasomandi kulude kandmise suhte alusel.

anksu
Üüriline
Üüriline

Re: sadevee torustik

Postitus Postitas anksu » 16 Veebr 2011 23:53

kuna ühistu korjas 1500 eeku remondifondi arvan ma et ühistul on ka vastavad resursid olemas et midagi ette võtta sellega aga probleem selles ongi et ühistu tegevus on siin majas ainult raha korjamine ja mitte millegiga tegelemine, 2,5 a jooksul mil mina siin majas olen elanud pole mulle võimalust antud isegi ühistu põhikirjaga tuvuda kuidi olen seda maili teel küsinud, kuna mulle tundub ülekohtune et maksame kütjale palka ja halduskulusid tk järgi (mina elan 2toalises korteris esimees 4 toalises korteris) ja arved on samasugused ja kuna meil on siin oma katlamaja ja ka katlakütja ja kõetaxe puudega siis on hetkel minu korteri temperatuur 15 kraadi, mida saaksin ültse ette võtta sellise tegevusega???

Vasta