Kütteta korterid.

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
Kaagvere6
Üüriline
Üüriline
Postitusi:13
Liitunud:08 Veebr 2008 16:48
Kütteta korterid.

Postitus Postitas Kaagvere6 » 04 Veebr 2012 17:47

Majas 24 korterit ja elektriküte. Reaalselt elatakse 8 korteris ning köetakse kokku 17 korteris. Seega 7 korterit on kütteta.
Korteriühistu üldkoosolekul on võetud vastu otsus, kus minimaalne temperatuur on +15 kraadi. Sellest kinni ei peeta.
Loomulikult on kü-l õigus korteriomanikke kohtusse kaevata aga see pikk protsess. Küsimus: Kas kü üldkoosolek või juhatuse koosolek võib määrata trahvi ( eelnevalt fikseeritud akti alusel)ühistusiseselt korteri mitte kütmise eest. Trahv kompenseeriks ühistule tekitatud kahju. (Näiteks: püstaku torude sulatamine, lõhki külmunud torude väljavahetamine)
Trahvi summa peaks ületama keskmist korterite elektrikütte summat, sel juhul hakkaks inimene(võibolla :lol: ) mõtlema, kas maksab trahvi või hakkab kütma(mis tuleks odavam) Näiteks trahv 200 eurot aga kui inimene kütaks maksab(keskmise järgi) 100 eurot. See mõte võibolla utoopiline.
Olukord on lihtsalt pöörane ja kõrini on teiste korterite kütmisest.
Ootan tagasisidet ja kogemusi.



ennkippel
Haldur
Haldur
Postitusi:669
Liitunud:26 Veebr 2011 12:54
Asukoht:Põltsamaa Ringtee
On tänatud: 5 korda

Re: Kütteta korterid.

Postitus Postitas ennkippel » 05 Veebr 2012 12:26

Kuidas need korterid tühjaks jäid,kas nad kuuluvad näiteks pangale?See +15kraadi nõue kehtib siis tühjade korterite kohta?See trahvimise idee on muidugi hea,aga vist tõesti utoopiline.Kui korterid kuuluvad pangale,siis sealt küll midagi ei saa(kuigi võiks mõni seadus ka nende üle kehtida,ehk siis teinekord mõtlevad rohkem,enne kui laenu annavad).Mul siin kõrvalmajas ka tühi kütmata korter,pank müüb seda tükk aega juba.On tahetu ka vaatamas käia,aga võlgades omanik pole võtit andnud,või pole tal seda ammu juba.Tal jumala savi,mis sest asjast saab.Ise elab mujal,pangaarvele laekus ainult tulumaksu tagastus,mis talt ära võeti.Ta teab,et korter temale ei jää,aga kaudselt takistab ka müümist.Korter laguneb,aga sisse ka ei tohi minna ilma temata.Täielik jama ju.



ennkippel
Haldur
Haldur
Postitusi:669
Liitunud:26 Veebr 2011 12:54
Asukoht:Põltsamaa Ringtee
On tänatud: 5 korda

Re: Kütteta korterid.

Postitus Postitas ennkippel » 05 Veebr 2012 13:59

Ilmselt tuleb lahendus.Pühapäevane postimehe artikkel netis ütleb,et kütmine muudetakse kohustuslikuks. Oletatavasti peab korteris olema 16-17 kraadi.Edu.



Kaagvere6
Üüriline
Üüriline
Postitusi:13
Liitunud:08 Veebr 2008 16:48

Re: Kütteta korterid.

Postitus Postitas Kaagvere6 » 06 Veebr 2012 12:50

Üks korteritest on ühe eaka proua oma, kes lihtsalt kolib talveks poja juurde kuna elekter on kallis. Üks korteriomanik elab samas külas aga soojas ametkorteris ja enda erastatud korter on kütmata(keskküte ametkorteris pidi olema odavam, kui elektrit maksta.) Mõned korteriomanikud tööl välismaal. Ühes korteris näiteks kauplus, mis talveperioodil ei tööta(ei majanda ära) ja omanik nii ülbe, et ei kavatsegi kütta. Temal tulevat ühistuga kohtus käimine odavam, kui kütta korterit.
Ebanormaalsed inimesed!!!:(



Vasta