Keegi uputab, ei tea kes...

Ühistu liikmete probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
Kasutaja avatar
kalyan
Üüriline
Üüriline
Keegi uputab, ei tea kes...

Postitus Postitas kalyan » 08 Aug 2007 04:19

Poolteist aastat on kestnud jama: köögis, püstikust, torude vahelt " laseb" keegi meile vett. KÜ- s on palgaline remondimees( nii ta ise väidab, et tema kohus on vaid pirne koridoris vahetada, tegeleda vajadusel keldris torudega ning vahetada maja välisuste lukke ning klaase kui need lõhutud), kes iga kord helistamisel teatab esimese asjana et korterisisesed uputused ja rikked ei puutu temasse, kui just ei leki püstiku toru. Torusid on ta katsumas käinud selle aja jooksul 4-5 korda ja selle ajaga olen kuulnud miljon korda vaid üht soovitust: käige ise korterid läbi ja otsige kust uputab ja rääkige omanikega. Oleme abikaasaga käinud kogu selle aja vahelduva eduga korterist korterisse, et selgust saada. Paari kohta aga pole meid sissegi lastud. Uputab aga nii et näiteks kolme tunniga leotab läbi neli paksu lehte Postimeest( lapimajandusel pole mõtet, see ei aita). Aeg ajalt veel rohkem vahest õnnestub ka vähemaga pääseda. Iga kord kui helistan sellele remonditööliseleteatab tema et pole tema asi. Nüüd aga lugu selline et uputused suurenevad ja tihenevad. Helistasin remonditöölisele, tema on suvilas ja sealt ei tule meie uputuse pärast ära, kuigi uputus pole meie poolt vaid me ei tea kelle, siiani on mõistatus. Siis selgus et ka esimees puhkab ja mitte keegi majas ei tea tema telefoninumbreid sest ta pole neid avalikustanud. Olemas oli vaid kipsis käega vanem proua, esimehe asetäitja, kes soovitas et helistage remonditöölisele!!! Mind huvitaks, mismoodi on teistes ühistutes selline olukord lahendatud. Kui juba nii pikka aega uputab, siis kas uputuse kindlakstegemine on ühistu ülesanne või peab nn. kannataja ise jooksma- otsima ja torujüri mängima? Ka selline vastus on läbi käinud mitu korda, et nüüd on korteriüghistu ja igaüks vaadaku ise kuidas saab. Kuidas siis selle looga on? Lugesin siin öösel foorumiteemasid ja leidsin teema laeuputustest. Kui teaksin kust see uputus alguse saab küllap siis midagi ette võetaks aga meie, tavalised ühistuliikmed ei ole torujürid ega oska enam kuskilt otsida kus viga on.Remondimees väidab raudkindlalt, et kuna püstikutorud on kuivad ja vesi ei tule mööda toru vaid tilgub robinal torude vahelt siis on meie enda asi käia ja otsida kust ja millest tilkumine alguse saab. Kas tõesti ongi nii?

sirts
Linnapea
Linnapea
Kontakt:

Re: Keegi uputab, ei tea kes...

Postitus Postitas sirts » 08 Aug 2007 07:21

Olen selle probleemiga kokku puutunud. Otsisime ka, milline korrus uputab. Kuna täpset kohta ei leidnud, sest kellelgi nagu ei uputanud, peale alumise korruse. Selgus, et toru on lahti või katki kusagil kahe korruse vahel ja sealt jookseb vesi lihtsalt torust mööda nii et alumise korruse köök ujub.
Polnud mõtet hakata jupitama, leppisime püstakuga kokku, et vahetatakse ära terve püstikutoru ülevalt alla. See eeldas, et ühel päeval, kui remondimeestega oli kokku lepitud, oleksid kõik korteriomanikud kodus ja töö saaks tehtud. Juhtusid olema normaalsed korteriomanikud, Töö tehti kiiresti ja korralikult ja ühistu maksis selle kinni. Nüüd probleeme selles püstakus ei ole.
Küll aga ei suuda kõrvalpüstaku rahvas omavahel kokkuleppele jõuda, et sama töö ära teha, sest ka seal tilgub alumisele korrusele.
Tahan öelda, et tööd võib korraldada nii ühistu kui ka mõni korteriomanik, kel näiteks on rohkem aega. Kokkuleppele, et kindlal kellaajal pääseks igasse korterisse, peavad aga jõudma korteriomanikud ise.
Mis puudutab maksmist, siis selle peaks maksma ühistu. Vastasel korral võib ülemine naaber öelda, et tal ei uputa, maksku need, kel vesi jookseb.
Torud, tarindid ja traadid peaksid olema aga ühisvara. Eriti need torud, traadid ja tarindid, mis läbivad mitut korterit.
Teil on võimalik tellida töö ja lasta see ühistul kinni maksta, kui ühistu juhatus ise asja ei korralda.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 08 Aug 2007 08:02

Uputab üldjhul ikka ülevalt allapoole. Kui teie peal asuvas korteris on kuiv ja ka püstikutorud või šaht, kus sees püstikud asuvad on kuivad, siis lekib kahe korruse vahelt. Kui ülemisel naabril on ka märg, siis lekib kõrgemalt. Kui viga on püstikutes, siis peab remondi organiseerima ikka ühistu ja selle eest ka tasuma. See on juhatuse rida, vaest remondimeest küll süüdistada ei tasu, kui see just tema tööülesannete hulka ei kuulu.
Meie ühistus on asi organiseeritud nii, et on olemas lepinguline firma, kes pakub avariiteenust ja kelle telefoninumber on kõigile alati kättesaadav. Samuti on alati kättesaadav minu, ehk siis juhatuse esimehe, telefoninumber.

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 08 Aug 2007 09:54

Põhjuseid võib olla palju. Kuna kogu aeg ei uputa, siis eeldan, et mingi veetoru ei leki. Siis peab olema viga mujal. Tean juhust, kus mu kolleegi ülemine naaber lasi teha remondi ja üüris korteri välja. Ja all algasid uputused, kusjuures üleval oli kõik OK! Seal oli viga valesti paigaldatud dušinurgas. Nii, kui pesti koera käppi või iseennast, ladistas alla vett.

Mul omal uputas (eelviimane korrus) nii, et toas ja köögis kukkus lagi alla ja kušett oli õhtul märg nagu kalts. Üleval kõik kuiv???? Algas kütte periood ja itaalia automaatkraanid viimase korruse radikatel olid kinni kiilunud ja nii see vesi sirises põrandale, paneeli vahele ja mulle korterisse. Oli kah tohutu tegu, et ülemine naaber lubaks firma mehe tuppa, et panna uued kraanid. Temal on kõik korras.

Veel võib olla vanni äravoolu toru leke vanni all. Sealt voolab paneeli vahele ja alla. Meil oli nii, et vannitoast voolas vesi alla ja just kööki ja köögi lagi oli ikka väga kole.Tuleks selgeks teha, mida ülemine naaber uputuse ajal tegi.

Kasutaja avatar
kalyan
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kalyan » 08 Aug 2007 14:20

Selle uputusega on selline lugu et niipalju kui me korteritesse sisse oleme saanud, on kõik kuivad 8O aga meil niriseb. Elame teisel korrusel, kolmandal kedagi, kõik väidavad ülevaltpoolt, et on kuiv. Niiaplju kui ise oleme katsuda ja uurida saanud- kuivad. Hakkasin mõtlema et äkki keegi kolmanda omanike lastest käib aeg ajalt Tallinas. Eelmine laupäev kui meil jälle üks suuremaid uputusi oli, sattus õnnekombel kolmanda korruse perenaine kohal olema.Käisin ise katsumas ja puurimas- kuiv. Aga tookord ei saanud jälle neljandale sisse, et sealt vaadata.Viies korrus oli jälle kuiv ja kuuendale ei saanud sisse. Imelik et siis kolmas korrus ei uppunud kui meil oli juba pea kahetunnine vesi. Se panebki imestama. Täna hommikul sama jama. Jooksin juba pool kaheksa üles sest jälle sadas. Kolmandale ei saanud täna sisse aga sain neljandale ja avastasin et seal täiesti märg olemine kuid sugugi mitte nii hull kui meil teisel. Viiendal jälle kuiv. No selline mulje on et neljandal ongi see "patupesa" aga arusaamatuks jääb kuidas saab meie pealne korter kuiv olla 8O Kogu jama ongi sellest, et meist keegi ei mõista kus asi toimub. Aga selle peale meie kahjuks ei tulnud, et asi võib olla ka vannitoas! Seostasime kõike ainult köögi ja wc-ga ja neid sai ka vaadatud. Pimeloomalt küsiks veel juurde, kui teil on lepinguline firma siis kas maksate ka igakuiselt sellele firmale või ainult siis kui firma kohale tuleb? Kui eelmine aasta selle variandina välja pakkusin siis ütles üks inimene juhatusest et sellel pole mõtet läheb väga kalliks. Kas selline väide on õige? Sain täna hommikul ka seda teada et septmebris tuleb Kü koosolek.Kavatsen kindlasti selle teema seal tõstatada ja mida rohkem asjast tean, seda parem. Tänan, et vastasite ja kogemusi jagasite. Kui on veel midagi kasulikku ja õpetlikku kellelgi lisada, loeksin hea meelega.

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 08 Aug 2007 14:47

Minu kogemused on seotud just vannitubadega:
noored läksid vanni, kas mürasid või loksus lihtsalt üle ääre, ei tea, aga vilks oli ta allkorruse köögis (vannituba ja köök kõrvuti, seega ülemise vannitoaga nurkapidi koos). Ülemine vannituba kuiv, sest ta läheb kähku läbi põranda ääre paneelide vahele (kui pole just euroremont tehtud) ja voolab sinna, kuhu poole on paneel kaldu. Ja tilgub nii kaua, kui kõik on paneelide vahelt otsa saanud.

Uuri, mis nad natuke aeg tagasi tegid. Kas loksus vesi üle ääre, või on äravoolus viga. Vaata vanni alla, seal peab vähemalt märg olema. Hommikul pool kaheksa käis keegi end pesemas ja oligi uputus käes.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 08 Aug 2007 14:54

Meie maksame igas kuus firmale 354 krooni selle eest, et ta olemas on ja avarii korral kiiresti kohale jõuab. Tööde eest maksame siis ikka eraldi aga see 354 krooni 90 korteriga maja kohta ei ole küll mainimisväärne summa.

Minul on uputusega selline isiklik kogemus, et ülemisel naabril oli duššinurk plastmassist põhjaga ja seal põhjas, just äravooluava juures oli juuspeen pragu, mida silmaga ei näinudki. Naaber läks dušši alla ja kui sellele plastalusele astus, siis pragu avanes ja vesi läks aluse alla ning hakkas mulle kaela tulema. Neil oli vannitoa põrand kuiv. Võttis mitu päeva aega enne, kui uputuse põhjuse leidsime.

Kasutaja avatar
kalyan
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kalyan » 08 Aug 2007 16:51

Pimeloom, kas minu poolt oleks palju tahta, kui paluksin avaldada selle firma nime? Ma lähtun ikka mõttest: palju tahad vähe saad, vähe tahad ei saa üldse midagi. Ma siis pigem tahan juba palju, et seda natukestki kokku saada :lol:

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 08 Aug 2007 20:29

Eks sa mulle nüüd ikka võlgu jääd:P Aga firma nimi on Ellas Ehitus OÜ ja sellist teenust pakuvad nad meie linnas, aga vat selle linna nime ma kohe mitte ei ütle :D

Kasutaja avatar
kalyan
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kalyan » 08 Aug 2007 21:10

Pole hullu et teie linnas. Kui veevärgi suhtes olin tainas, siis interneti kasutamisega saan õnneks hakkama :lol: Ja võlg.... see on jah võõra oma ....aga meie riigis, vaata kasvõi ühistutes, on kombeks võlad maksmata jätta :wink: Tänud "ühistusaladuse" reetmise eest. :lol:

leammj
Haldur
Haldur

Postitus Postitas leammj » 10 Aug 2007 11:43

Kui teil on tehtud kindlustus , siis pöörduge kindlustuse poole .Nemad teevad ekspertiisi ja siis ongi kõikselge.Kui teie elate 2 korrusel siis ka lekkida saab ainult kolmandalt korruselt.Korterite lekke on tõepoolest korteriomanike omavaheline asi.,Kuid juhatus võiks ikkagi siia sekkuda.MUl sama lugu.Keldrisse lekkib esimeselt korruselt.Omanik väidab , et tal kõik on korras.kõik kuiv Kui ta sõitis puhkusele jäi ju korter üksinda.Kedagi ei olnud kodus-sees .Keldri korrusel kuivas lagi ära.Nüüd ootan kuna ta ikkagi teeb oma WC potti korda.Nii võib ka teil olla,Muud nõu ei oska anda,Kui ei ole tehtud kindlustust tehke ära ja mõne ajapärast kutsuge kindlustus kohale.Ja siis on kindlasti probleem lahendatud.Või mainige ülemisele korterile, et teil on korter kindlustatud ja kutsute kohale ekspertiisi ja maksab see , kes mind uputab Uskuge see ka aitab.Kardetakse kindlustatud kortereid teised omanikud.

doris
Juhatuse liige
Juhatuse liige

Postitus Postitas doris » 10 Aug 2007 11:58

Oli juhus: 3. korrus uputas 1. korrust. Ikka vannitoas.

Kasutaja avatar
kalyan
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kalyan » 11 Aug 2007 13:58

See korteri kindlustamine on üks väljapääs küll aga...olen kuulnud nendest jamadest autokindlustuse suhtes, kui korterikindlustusega kaasnevad ka sellised närvinärimised, siis ei kisu kuidagi sinnapoole....Ja ma väga loodan, et nüüd äkki see asi lõppes ja selgus saabus..Igatahes avastasin neljandalt korruselt patupesa. Kusjuures selle järgi mis ma seal neil torude vahel nägin ja leidsin, saab järeldada, et nad teadsid end olevat süüdi kuid vaikisid. Igatahes lasid nad järgmine päev kodust jalga, juba kolmas päev elan kuival ja naudin elu :lol:

Aga pimeloomalt uuriks veel Ellas Ehituse kohta: ta on EHITUSFIRMA nime all, tahtsin uurida nende tegevust lähemalt aga peale nime ja "telefononummeri" polegi muud lugeda. Kas nad ongi sellised tagasihoidlikud?Ei kodulehte ega täpsemat infot tegevusalade kohta? Mina arvasin et ehitusfirmad torutöödega üldse ei tegele :?

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 11 Aug 2007 16:51

Hea kalyan, ma tõepoolest ei oska kõnelda sellest, millega see firma näiteks Tallinnas tegeleb, kui üldse tegeleb. Meie linnas tegelevad nad just ja ainult santehniliste töödega. Avariitöödest kuni trasside ja püstikute vahetamiseni.

Kasutaja avatar
kalyan
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kalyan » 11 Aug 2007 20:38

Nujah..... Egas siis midagi...:( Tundub et Tallinnas on pakuvad ehitustöid, sest muud ei leia. Ma juba rõõmustasin, et koosolekul on midagi välja pakkuda . Meie eksiilis ühistu tundub olevat natuke vastutusvõimetu, et oleksin neile variandi pakkunud kui nad pole suutnud siiani firmat leida. Hirm järgmiste uputuste ees on aga juba hellaks teinud, et tahaks ikka kindlat abi omale selja taha. Pole ju tegelikult minu muregi firmade otsimine, olen lihtsalt korteriomanik aga selles majas kaua elanud ja kuidas sa oma kodu peale ikka sülitad. Pole veel omandanud käegalöömise mentaliteeti. Aga hea et siit nii palju õpetussõnu sain kuhu peaks piiluma et uputuse põhjust avastada. Tänud ikkagi!

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 11 Aug 2007 21:20

Palun, palun! Eks selle portaali eesmärk ju olegi kogemuste vahetamine ja jagamine.
Aga lõpetuseks tahaks su kallal, kalyan, veel pisuke norida. Kuna tegemist on Korteriühistu Abi portaliga, siis seega oled sa meie silmis eelkõige ikka korteriühistu liige ja alles seejärel korteriomanik :lol:

Kasutaja avatar
kalyan
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas kalyan » 11 Aug 2007 22:44

:lol: Ok..kui liige siis liige :lol:

Vasta