Minu lugu on järgmine: Aastat kolm tagasi, kui mind oli asja valitud KÜ juhatusse ja juhatuses selle esimeheks, hakkasin otsima infot kuidas KÜ majandada, kust saada adekvaatset infot ja muud sellist. Sattusin suvel EKÜL kodulehele ja lugesin seal olevat infot. Leidsin ka mingi veebis küsimuste esitamise koha kus küsisin palju EKÜL liikmelisus maksab ja kuidas nad mulle kasulikud saavad olla. Vastust ei tulnud. Järgmise aasta alguses sain kirja, et meie ühistu olla neile võlgu poole aasta liikmemaksu
Saatsin neile kirja, et me ei ole esitanud kirjaliku taotlust liikmeks saamiseks vaid ma soovisin millalgi infot liikmemaksu ja nende kasuteguri kohta. Selle vastati juristi ähvardusega ja mingi väljatrükiga, kus olid minu küsimused peal. Paluti tungivalt võlg ära maksta.
Saatsin neile uuest kirja, et meie ühistu ei ole kirjutanud sooviavaldust liikmeks astumiseks ja nende võlanõue on alusetu. Sellele vastati kavalalt
Aasta hiljem tuli jälle mingi kiri võlanõudegaja sooviti kokku saada, et asja arutada. Vastasin neile, et minu seisukot antud küsimuses ei ole muutnud ja lisasin oma viimase vastuse neile.
See on minu kogemus EKÜL-iga ja siiani ma ei ole suutnud mõista mida KÜ saab, kui ta on selle organisatsiooni liige. Jätame välja teema, et EKÜL liige saab ühest ja teisest firmast soodustust, sest seda ma saan niigi kui ma teenuse pakkujaga kokkuleppele saan. See on ju läbirääkimiste küsimus. Arved saab, saab teenuseid osta, koolitusi saab aga kõike seda saan ma ju niigi osta kui vajadus tekib. Miks veel selle eest kuumaksu maksta?