Võla pärast korter sund müüki..

Teised probleemid

Moderaator:Heino

Vasta
olga131
Üüriline
Üüriline
Võla pärast korter sund müüki..

Postitus Postitas olga131 » 25 Mai 2009 12:25

Tere!Selline küsimus,kui on korter kus on 2 omaniku.ühele kuulub 1/4 korterist ja nüüd on siis lugu selline ,et ühistu arved käivad eraldi omanikele,igaüks maksab enda eest ja see inimene kes on 1/4 korteri omanik ei ole tasunud oma arveid ja on võlgu ühistule päris mitu tuhat .Ühistu on ähvardanud teist korteri kaas omaniku et kui ta võõra võla ära ei maksa siis on ühistul õigus ta korter sund müüki panna.Kas tõesti tänapäeval on asjad nii hulluks aetud,et kui võõra võla ei maksa ära siis ka mina kaotan oma osa....

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Re: Võla pärast korter sund müüki..

Postitus Postitas lasnakas » 25 Mai 2009 16:37

KÜ on loodud teenustasude vahendamiseks, KÜ ei ole korterite omanik. Seepärast on iga laekuv sent tähtis, kuna vee-, elektri-, soojuse- jmt firmad panevad tähtaegselt laekumata summadele koheselt viivised peale. Raha ei tule mujalt kui vaid korteriomanikelt.
Kui muudmoodi raha kätte ei saa, pannakse terve korter sundmüüki. Kes see ikka mõttelist osa korterist ostab. Võib-olla saab kohtu kaudu hinna nii alla kaubelda, et ostate ise selle 1/4 osa ära.

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 26 Mai 2009 08:56

Mina lasnakaga nõus olla ei saa. Omand on meil püha ja puutumatu. Keegi ei saa sundmüüki panna minu omandit kaasomaniku võlgnevuste tõttu.

Olga131, kõigepealt tuleb pöörduda kohtusse maksekäsu kiirmenetlusega. Korteri, või selle osa, sundmüüki paneku otsustab ikka kohus, mitte korteriühistu. Ja tavaliselt pannakse korterid sundmüüki ikka peale seda, kui võlgnik ei ole asunud jõustunud kohtuotsuse alusel võlga kustutama.

LIhtsalt hea inimene :P

lasnakas
Haldur
Haldur
On tänatud: 4 korda

Postitus Postitas lasnakas » 26 Mai 2009 19:23

No-nii, TV 3 näitas (26.05.09), kuidas osa korterist müüakse võla katteks maha. Korteri teise poole töötul omanikul pole raha teist osa ise osta, nii et
uus kaasomanik saab ühe toa, san.ruumid ja köök jäävad ühiseks. Sugugi mitte väga ammu elas pealinna kesklinna 5-toalistes korterites 5 erinevat perekonda, igas toas üks pere. Ju siis hakkab sama aeg tagasi tulema.

olga131
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas olga131 » 27 Mai 2009 13:26

No jah,siin tegemist ema ja tütrega.Tütar ei jõua arveid maksta ja emal pension nii väike et ei saa ka seda võlga ära maksta.Aga kuidas sellega on ,et võlg peaks olema teatud protsen korteri maksumusest ,et siis saab alles kohtusse pöörduda ja võlga nõuda...aga see ka õige ei ole ,et ema nüüd oma poolest ilma jääb.Tal maksud makstud enda osa eest ju...

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 27 Mai 2009 14:15

olga131, kohtusse maksekäsu kiirmenetluses saate kohe pöörduda. Seal alampiiri ei ole. Mis kiiret teil selle sundmüügiga on? Sundmüük on viimane, mitte esimene võimalus võla kätte saamiseks. Ja püüa aru saada, et keegi ei saa võõrandada kaasomandit selle eest, et teine kaasomanik võlgu on.

http://www.kohus.ee/23258

olga131
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas olga131 » 27 Mai 2009 14:23

Minul ei ole kiiret kuhugile,minu käest küsis nõu selle korteriomanik kellel on arved makstud,et mis siis saab kui võlad tütrel kaelas...Aga ütleme nii kui tütre osa müüki läheb kas siis on eelõigus osta see osake emal ära?

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 27 Mai 2009 16:05

Jah, kaasomanikul on eelisostuõigus. Aga ma kordan veelkord, et sundmüük on viimane, mitte esimene võimalus võla kätte saamiseks.

LIhtsalt hea inimene :P

olga131
Üüriline
Üüriline

Postitus Postitas olga131 » 27 Mai 2009 16:58

Aga kas on kuskil üeldud kui suur see siis võlg peab olema,et asi kohtuse läheb?No ma kujutan ette, et 2-3 tuhande pärast vast kohtuse veel ei minda...
Aga tänan vastajatele,ehk saan ühele kaasomanikule abiks olla:),et ta oma elamisest ilma ei jääks:)

pimeloom
Linnapea
Linnapea

Postitus Postitas pimeloom » 27 Mai 2009 17:14

olga131 kirjutas:Aga kas on kuskil üeldud kui suur see siis võlg peab olema,et asi kohtuse läheb?No ma kujutan ette, et 2-3 tuhande pärast vast kohtuse veel ei minda...
Aga tänan vastajatele,ehk saan ühele kaasomanikule abiks olla:),et ta oma elamisest ilma ei jääks:)
Kas sa spetsiaalselt ei loe eelmisi postitusi? Või ei saa sa kirjutatust aru?
Kirjutasin sulle ja panin ka lingi, et maksekäsu kiirmenetluses ei ole alampiiri. Ja seda sa ei taha ka kohe mitte aru saada, et kaasomaniku vara kallale ei lähe keegi teise kaasomaniku võla pärast.
Loe nüüd seda ja eelmisi postitusi kohe aeglaselt ja mitu korda. Rohkem ma kordama ei hakka.

Vasta